Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Έντονες αντιδράσεις των ταχυδρόμων στην απόφαση Μάρδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντίθετοι στην ένταξη των ΕΛΤΑ στο στενό δημόσιο τομέα και το ενιαίο μισθολόγιο.

Την αντίθεσή τους στην «αιφνίδια» απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για ένταξη τoυ Οργανισμού ΕΛΤΑ στο Κεφάλαιο Α' του νόμου 3429/2005, δηλαδή στο στενό δημόσιο τομέα και το ενιαίο μισθολόγιο εκφράζουν οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «διαλύει το ταχυδρομείο».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), η απόφαση «οδηγεί σε οικονομική ασφυξία, στερεί τα βασικά εργαλεία, για να μπορεί ο ΕΛΤΑ να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός πλήρους απελευθερωμένου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, δημιουργεί προβλήματα με κίνδυνο την απώλεια μεγάλων στρατηγικών πελατών, δυσχεραίνει την προσπάθεια για ενίσχυση μεριδίου στην αναδυόμενη αγορά των ταχυμεταφορών και δεμάτων, με συνέπεια την απώλεια εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ και τον μετατρέπουν σε μία γραφειοκρατική δημόσια υπηρεσία και τον γυρίζουν πίσω στη δεκαετία του '60». Και προσθέτει «Διαλύουν το ταχυδρομείο! Ό,τι δεν κατάφεραν, μέχρι σήμερα, τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα για διάλυση του ΕΛΤΑ, αναλαμβάνει να το υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση».

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομποσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, με την απόφαση του ΥΠΟΙΚ για οποιαδήποτε απόφαση του ΕΛΤΑ θα πρέπει να ακολουθηθεί η χρονοβόρα γραφειοκρατική έγκριση του Πάρεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει η ΠΟΣΤ, η κυβέρνηση παραβλέπει ότι οι ταχυδρομικές υπηρεσίες είναι υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος, ότι ο ΕΛΤΑ είναι ο Φορέας Παροχής Καθολικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και διατηρεί ένα εκτεταμένο δίκτυο (1.420 περίπου καταστήματα και 3.500 διανομείς), αποτελώντας το μεγαλύτερο δίκτυο καθημερινής επαφής με τον πολίτη.

«Διαφαίνεται ότι κύριος στόχος δεν είναι να λύσουν προβλήματα, αλλά μέσα από μεθοδεύσεις, να εντείνουν την κρίση, να διογκώσουν ελλείμματα, να εξαναγκάσουν σε μείωση αποδοχών και να προετοιμάσουν την παράδοση του έργου και του δικτύου του ΕΛΤΑ, στη κατεύθυνση που δρομολογούν διάφορα συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.