Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Δύναμη Ψυχής: Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και γράφει βιβλίο με τα δάχτυλα του ποδιού της

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί η ζωή να της έδειξε το σκληρό πρόσωπο της από το πρώτο της λεπτό στον κόσμο, όμως η 23χρονη Χου Χουγιάν, από την Κίνα, δεν το βάζει κάτω και παραδίδει μαθήματα ζωής!!!

Η νεαρή πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και μπορεί να κουνήσει μόνο το κεφάλι και τα δάχτυλα του αριστερού της ποδιού… Αυτό όμως δεν την σταματάει, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει να γράφει το πρώτο της βιβλίο…


Η συναρπαστική ιστορία της όμως δεν τελειώνει εδώ. Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί έλεγαν στους γονείς της ότι δεν πρόκειται να ζήσει και θα πεθάνει τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, εκείνη τους διέψευσε κι έζησε… Όταν ήταν σχεδόν ενός έτους, διεγνώσθη με εγκεφαλική παράλυση.

Είχε επίσης την ατυχία να μεγαλώσει σε μια αγροτική κοινότητα της επαρχίας Ανχούι, στην ανατολική Κίνα όπου ακόμα και τα υγιή παιδιά αγωνίζονται για το δικαίωμα σε μια τυπική εκπαίδευση.

Λίγο το πρόβλημα υγείας της, λίγο η κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας της, δεν της επέτρεπαν μια εκπαίδευση κατ’ οίκων. Αυτό θα ήταν πρόβλημα για τον οποιονδήποτε, όχι όμως για την 23χρονη… μιας και η δίψα της για μόρφωση ξεπέρασε όλα τα εμπόδια!

Η ίδια έμαθε να διαβάζει και να γράφει, βλέποντας τους υπότιτλους στην τηλεόραση και έχει φτάσει σε ένα αξιόλογο επίπεδο καθώς μπορεί να γράφει 20 με 30 λέξεις το λεπτό, φτάνοντας στο έκτο κεφάλαιο του βιβλίου της!



Οι γονείς της δηλώνουν περήφανοι για την κόρη τους που έχει μάθει να παλεύει ενάντια στις πιθανότητες. H μητέρα της, Σουν, τονίζει ότι η κόρη της έδειξε την αποφασιστικότητα της από μικρή: «Για να μάθει να μιλάει σωστά, επαναλάμβανε μια λέξη έως και χίλιες φορές ώστε να την προφέρει όπως πρέπει».

«Έμαθα μόνη μου να διαβάζω και να γράφω. Αυτό μου δίνει την δυνατότητα να επικοινωνώ με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Δεν είμαι καμία μεγαλοφυΐα αλλά είμαι πολύ συγκεντρωμένη. Όταν έχεις μια αναπηρία πρέπει να έχεις υπομονή και ψυχική δύναμη», αναφέρει η γενναία νεαρή.





Πηγή: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.