Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Πώς η κακή ψυχολογία επηρεάζει τον πόνο στη μέση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γνωσιακή και συμπεριφορική ψυχοθεραπεία δεν θεραπεύει μόνο τα τραύματα της ψυχής, αλλά και τον πόνο στη μέση.

Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους στη μέση έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αναρρώσουν ακολουθώντας τη συγκεκριμένη ψυχοθεραπευτική μέθοδο σε σχέση με τους ασθενείς που καταφεύγουν στις συμβατικές λύσεις, όπως είναι η σωματική άσκηση και τα παυσίπονα.

Η γνωστική και συμπεριφορική ψυχοθεραπεία βοηθά τους ασθενείς να αλλάξουν τον τρόπο που συνηθίζουν να βλέπουν τα πράγματα και να σκέφτονται θετικά αντί για αρνητικά.

Θέμα αντίληψης

Τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με κάποιον που υποφέρει από τη μέση του;

Ασφαλώς πρόκειται για ένα οργανικό πρόβλημα, αλλά ο τρόπος που το αντιλαμβανόμαστε επηρεάζει τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε», εξηγεί η Ζάρα Χάνσεν, μέλος της επιστημονικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Γουόργουικ στη Βρετανία.

«Όταν κάποιος υποφέρει από πόνους στη μέση, σκέφτεται συνήθως ότι έχει βλάψει ο ίδιος τον εαυτό του προκαλώντας κάποιο τραύμα. Αυτή η σκέψη τον κάνει να απομακρύνεται από τη φυσική δραστηριότητα και την κίνηση και να φοβάται τον πόνο. Έτσι, οδηγείται σε ακινησία και περισσότερο πόνο», προσθέτει.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην Επιθεώρηση «Lancet», το 59% των 700 ασθενών που υποβλήθηκαν σε γνωστική και συμπεριφορική ψυχοθεραπεία δήλωσε ότι απαλλάχθηκε από το πρόβλημά του. Αντίθετα, στους ασθενείς που ακολούθησαν τις συμβατικές μεθόδους θεραπείας το ποσοστό αυτό ήταν 31%.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.