Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Επείγουσα βοήθεια από τη Unicef στο Βανουάτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 60.000 τα παιδιά που χρειάζονται βοήθεια.
«Ένιωσα σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου» αναφέρει η Alice Clements, μέλος του προσωπικού της Unicef που όταν χτύπησε η καταιγίδα ήταν στην πρωτεύουσα των Βανουάτου, Πορτ-Βίλα.

«Οι άνεμοι ήταν απίστευτα ισχυροί, έπαιρναν στέγες, κατέστρεφαν σπίτια, νοσοκομεία, σχολεία. Αμέτρητα σπίτια έγιναν συντρίμμια, ολόκληρες κοινότητες έμειναν ερείπια» πρόσθεσε.

Ενώ η Unicef ήδη διανέμει προ-τοποθετημένα εφόδια στους πληγέντες στο Βανουάτου, αποστέλλει επί πλέον προμήθειες από τις κεντρικές της αποθήκες στην περιοχή του Ειρηνικού, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών στους τομείς της υγείας, νερού και υγιεινής, παιδικής προστασίας και εκπαίδευσης.

Οι πρόσθετες προμήθειες της Unicef που συσκευάστηκαν σήμερα με τη βοήθεια εθελοντών που εργάσθηκαν όλη τη νύχτα, θα μεταφερθούν αεροπορικώς αύριο και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πέντε βασικά πακέτα με ιατρικό υλικό, που το κάθε ένα καλύπτει 10.000 ασθενείς, 1.508 σχολικά σακίδια γεμάτα με σχολικό υλικό, 31.300 φακελάκια αλάτων ενυδάτωσης, 69 σετ αναψυχής για τις ανάγκες περίπου 6.210 παιδιών (90 παιδιά ανά σετ), 3.000 σετ νερού & υγιεινής, 3.000 σαπούνια, 5 πτυσσόμενες δεξαμενές νερού 5.000 λίτρων και 5 1.500 λίτρων.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει τα προγράμματα της Unicef για τα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες στο www.unicef.gr/alert.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.