Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

«Έφυγε» ο Βαγγέλης Βέκιος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφυγε το πρωί από τη ζωή ο μουσικός, συνθέτης και στιχουργός Βαγγέλης Βέκιος, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου "Ερυθρός Σταυρός".



Ο Βαγγέλης Βέκιος υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών, ενώ είχε παίξει κρουστά και τύμπανα στους δίσκους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν» και «Made in Greece Vol.1». Συμμετείχε σε μία σειρά μουσικών σχημάτων μεταξύ άλλων στους «Ντέρτι», «Τέσσερις Εποχές», «Blue Light», «Σελάνα» και τους Vavoura Band. Το 2007 ίδρυσε τους «ΕΛΕΛΕΥ» και κυκλοφόρησε έναν ομώνυμο δίσκο, στον οποίο έπαιξε τύμπανα και έγραψε τους στίχους και την μουσική.

Ήταν βασικός εμπνευστής και στέλεχος του μουσικού ενθέτου της εφημερίδας ΑΥΓΗ με τίτλο «Κόκκινη Καρφίτσα». Παράλληλα, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων οι 90,2 Αριστερά στα Fm, Κόσμος και Εν Λευκώ. Υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του 105,5 Στο Κόκκινο και ο πρώτος διευθυντής προγράμματος από την ίδρυση του σταθμού, το 2006.

Ως μουσικός παραγωγός, είχε εργαστεί σε γνωστούς δίσκους της ελληνικής σκηνής, όπως το «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί» των Πυξ Λαξ, το 1993.Ο Βαγγέλης Βέκιος γεννήθηκε το 1957 στην Κύμη Ευβοίας. Ήταν παντρεμένος με την Αντρι Βασιλειάδου και πατέρας δύο παιδιών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 17:00, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, στο Χολαργό.


Πηγή: http://www.enikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.