Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Οι Έλληνες επιστήμονες προτιμούν το CERN

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες επιστήμονες αναζητούν την επαγγελματική τους τύχη, την τελευταία πενταετία, στους διαδρόμους και τα εργαστήρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Έρευνας (CERN), είτε ως μόνιμο προσωπικό είτε απλά για να κάνουν εκεί την έρευνά τους για το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό τους.

Η κοινότητα των Ελλήνων στον CERN -φυσικών, μηχανικών, προγραμματιστών, φοιτητών, υπότροφων και στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων- αριθμεί ήδη δεκάδες άτομα, ενώ αρκετοί είναι οι νεαροί επιστήμονες που συμμετέχουν σε πειράματα τού Οργανισμού από την Ελλάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μεγάλη αύξηση των Ελλήνων στον CERN. Έχουμε 28 μέλη του μόνιμου προσωπικού, που είναι Έλληνες, συν πάνω από 100 φοιτητές, που κάνουν το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό τους στην Ελλάδα και έρχονται στη Γενεύη για το κομμάτι της έρευνας. Παράλληλα, περίπου 200 Έλληνες φοιτητές, πχ, φυσικοί και μηχανικοί, που φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια, εργάζονται πάνω σε πειράματα του CERN» επισήμανε ο αναπληρωτής επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN, Μανώλης Τσεσμελής, ο οποίος μίλησε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της συνεργασίας μεταξύ της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και του CERN.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.