Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Συγκλονιστικά καρέ: Τα πρώτα δευτερόλεπτα στη ζωή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμπνευσμένος από τη γέννηση του πρώτου γιου του, ο Christian Berthelot απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό τα πρώτα 18 δευτερόλεπτα της εμπειρίας της γέννας.

Το φωτογραφικό του πρότζεκτ "Cesar" (λόγω της γέννησης του γιου του με καισαρική) υπογραμμίζει πόσο αξιοσημείωτη είναι η διαδικασία και η ένταση της εμπειρίας της γέννησης.



"Όταν είδα τον γιο μου για πρώτη φορά ήταν μέσα στα αίματα. Ήταν σαν πολεμιστής που μόλις κέρδισε την πρώτη του μάχη, σαν άγγελος από το σκοτάδι. Πόσο χάρηκα όταν τον άκουσα να φωνάζει.



Μακριά από τα κλισέ, ήθελα να δείξω πώς είμαστε όταν γεννιόμαστε. Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό ή για γέννα με καισαρική τομή, όλοι γεννιούνται γυμνοί, με δάκρυα, αίμα και άλλα σωματικά υγρά".



Ο Christian Berthelot πήγε στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε ο γιος του και πήρε την άδεια των γονιών για να δημιουργήσει το συγκλονιστικό πρότζεκτ του.



"Υπάρχουν ορισμένοι που αντιδρούν πολύ άσχημα, θεωρώντας ότι δεν έχω το δικαίωμα να δείξω τα μωρά σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή.



Υπάρχουν όμως και εκείνοι που είναι γοητευμένοι, καθώς τους δίνω την ευκαιρία να παρατηρήσουν με λεπτομέρεια τη βία της γέννησης".






Πηγή: http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.