Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Tρόποι να ηρεμείς το μωρό όταν κλαίει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι να κάνετε αν δε σταματάει να κλαίει.

Αν κάποιες φορές το κλάμα του είναι τόσο έντονο που σας φαίνεται αδύνατο να το σταματήσετε, μην ανησυχείτε ότι έχει κάτι σοβαρό ή ότι δεν είστε «σωστή» μητέρα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι σωστές τεχνικές και λίγη ψυχραιμία.

1. Βρείτε το λόγο της ανησυχίας του. Τα μωρά δεν κλαίνε χωρίς λόγο. Είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας τους και όσο και αν σας φαίνεται δύσκολο να τον αποκρυπτογραφήσετε, σταδιακά θα μπορέσετε. Οι κυριότεροι λόγοι είναι η νύστα, η λερωμένη πάνα, η πείνα, η υπερένταση από θορύβους, οι κολικοί, η παλινδρόμηση, ο πόνος, τα αέρια και ο φόβος.

2. Περάστε στη δράση. Αν διαπιστώσετε ότι το μωρό σας δε κλαίει για κανέναν από τους παραπάνω λόγους, τότε προχωρήστε στις παρακάτω κινήσεις που πιθανότατα θα το ηρεμήσουν.

-Τυλίξτε το καλά, για να νιώσει ασφάλεια.

-Κρατήστε το σε πλάγια θέση.

-Δημιουργήστε «λευκό θόρυβο», δηλαδή παρόμοια ηχητικά κύματα με εκείνα που άκουγε κατά την ενδομήτρια ζωή. Κάποιος συνεχής ήχος ή μια ήρεμη σιγανή μελωδία μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

-Δημιουργήστε μια συνεχόμενη, ρυθμική κίνηση. Για παράδειγμα, πηγαίνετέ το βόλτα με το καροτσάκι ή με το αυτοκίνητο.

-Δώστε του μια πιπίλα.

3. Αντιμετωπίστε τους κολικούς. Αν τελικά το μωράκι σας υποφέρει από κολικούς, τότε συνήθως μοιάζει να είναι θυμωμένο ή να πονάει, να έχει αέρια ή δυσκοιλιότητα. Επίσης, το κλάμα του είναι οξύ, ξεκινάει απότομα χωρίς φανερό λόγο, το σώμα του μοιάζει άκαμπτο με τα χέρια του μπουνίτσες, τα πόδια του διπλωμένα και την περιοχή της κοιλιάς αρκετά σκληρή. Σε περίπτωση που θηλάζετε, προσπαθήστε να αλλάξετε τη διατροφή σας και διαπιστώστε αν βελτιώνεται η κατάσταση. Τέλος, ζητήστε τη βοήθεια κάποιου συγγενικού προσώπου ή μιας νταντάς, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.