Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Με συνέντευξη η 2η ευκαιρία για τους "αιώνιους" φοιτητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με προσωπικές συνεντεύξεις και με ένα «συμβόλαιο» μεταξύ φοιτητών και των αρμόδιων οργάνων των σχολών για τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των σπουδών τους, θα γίνουν οι επανεγγραφές των αιώνιων φοιτητών στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα στείλει τις επόμενες ημέρες εγκύκλιο στην οποία θα υπάρχει μια γενική πρόσκληση προς τους αιώνιους φοιτητές, ώστε να προσέλθουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να δηλώσουν εάν επιθυμούν να εγγραφούν και πάλι.

Οι 153.000 «λιμνάζοντες» φοιτητές των ΑΕΙ-ΤΕΙ που είχαν διαγραφεί από τον Σεπτέμβρη έως και σήμερα, θα έχουν -υπό προϋποθέσεις- άλλη μία ευκαιρία για να πάρουν το πτυχίο τους. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να επανεγγραφούν όλοι, αφού όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, θα πρέπει να εξηγήσουν στα αρμόδια όργανα που θα συγκροτηθούν μέσω συνεντεύξεων για ποιον λόγο δεν κατάφεραν να πάρουν το πτυχίο τους εγκαίρως. Γενικά κριτήρια για την εγγραφή των αιωνίων δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν, καθώς η κάθε περίπτωση για το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζεται ξεχωριστή.

Επίσης, στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να συνάψει ο κάθε φοιτητής που επιθυμεί την... επανένταξή του στο πανεπιστήμιο ένα είδος συμβολαίου με το τμήμα, καθώς θα κληθεί να δεσμευτεί ότι θα πάρει το πτυχίο του σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα και με τον αριθμό των μαθημάτων που οφείλει.

Από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η οποία μελετά το θέμα και έχει ξεκινήσει επαφές και με τους αρμόδιους φορείς, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να εγγραφούν και πάλι, να το κάνουν ακόμη και ύστερα από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. έπειτα από 6 μήνες ή 1 χρόνο), ώστε να ρυθμίσουν διάφορα οικογενειακά ή επαγγελματικά ζητήματα.

(Πατήστε επάνω στο δημοσίευμα για μεγαλύτερη ανάλυση):





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.