Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Παίζουν ποδόσφαιρο για να βοηθήσουν την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποδοσφαιρικό τουρνουά με τη συμμετοχή 60 και πλέον φοιτητικών ομάδων, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για αγορά ιατρικού εξοπλισμού, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, που θα προσφερθούν σε ελληνικά ιδρύματα, θα πραγματοποιηθεί στο Λιντς της Αγγλίας, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «PoWEr», η οποία αποτελείται από Έλληνες και Κύπριους φοιτητές.



Οι φοιτητές που έχουν αναλάβει να… τρέξουν τη φετινή διοργάνωση, σπουδάζουν στο Λιντς και τα χρήματα, αλλά και τα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρώσουν, θα τα δώσουν για την ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός», το οποίο στη συνέχεια θα τα προωθήσει σε ιδρύματα που προσφέρουν κοινωνικό έργο. Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται παρόμοια εκδήλωση. Τις δύο προηγούμενες συγκεντρώθηκαν χρήματα για την αγορά πετρελαίου, ώστε να ζεσταθούν παιδιά που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία.

Φέτος, όπως τόνισε στο «Έθνος» ένας εκ των πρωτεργατών της εθελοντικής ομάδας «PoWEr», ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, ο οποίος σπουδάζει μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, θα διεξαχθούν δύο εκδηλώσεις. «Η πρώτη θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου και θα είναι μία βραδιά ελληνικής μουσικής με τη συμμετοχή ελληνικών συγκροτημάτων, με τραγούδια από ελληνικό ροκ, μέχρι έντεχνα και λαϊκά». Η «ψυχή» της μουσικής εκδήλωσης Σταύρος Τζιντάνος, φοιτητής του Leeds College of Music, δήλωσε: «Έψαχνα τρία χρόνια, για να κάνω μία εκδήλωση και να μπορέσω μαζί με άλλους εθελοντές να βοηθήσω τη χώρα μου. Ενημερώθηκα για την ομάδα «PoWEr» και φέτος τους πρότεινα να διοργανώσουμε από κοινού τη μουσική εκδήλωση».

Όσον αφορά στη δεύτερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου, είναι ένα μεγάλο τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή ανδρικών και γυναικείων ομάδων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν θα υπάρχει όριο ηλικιών και στόχος είναι να δημιουργηθούν 56 ομάδες αγοριών και 8 ομάδες κοριτσιών.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος, θα δοθεί ένα συμβολικό ποσό από κάθε παίχτη, ενώ θα υπάρχει και προαιρετικό εισιτήριο για τους θεατές. Για κάθε γκολ που θα σημειώνεται στο τουρνουά, ελληνικές εταιρείες θα προσφέρουν ένα κιλό ή μία συσκευασία από διάφορα προϊόντα, τρόφιμα, κλπ, τα οποία θα δοθούν στη συνέχεια σε ελληνικά ιδρύματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.