Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Αλγόριθμος αποκαλύπτει πώς γερνά το πρόσωπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές λένε ότι το λογισμικό μπορεί να προβλέψει πώς εξελίσσονται οι ρυτίδες.

Μια ομάδα ερευνητών από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) υποστηρίζουν, ότι έχουν δημιουργήσει ένα λογισμικό το οποίο μπορεί να προβλέψει πώς εξελίσσονται οι ρυτίδες από ένα πρόσωπο, μέχρι σε μια… σταφίδα.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται, ότι ο αλγόριθμός τους μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πότε θα εμφανιστούν οι ρυτίδες για πρώτη φορά σε ένα πρόσωπο, ενώ αναφέρουν ότι χάρη σε αυτό μπορούν να εξηγήσουν πώς σχηματίζονται με τον καιρό τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι ρυτίδες στους ανθρώπους.

«Αν παρατηρήσει κανείς το δέρμα, υπάρχει ένα πιο σκληρό στρώμα ιστού και κάτω από αυτό ένα πιο μαλακό στρώμα, ενώ μπορεί κανείς να δει και τα πρότυπα ρυτίδων που κάνουν τα αποτυπώματα» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής μαθηματικών του ΜΙΤ, Jörn Dunkel.

«Θα μπορούσατε, θεωρητικά, να προβλέψετε αυτά τα πρότυπα/μοτίβα; Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, όμως φαίνεται ότι υπάρχει κάτι γενικό πίσω από, καθώς μπορεί κανείς να δει παρόμοια μοτίβα σε ένα τεράστιο φάσμα» πρόσθεσε.

Κι ενώ αυτά τα μοτίβα έχουν παρατηρηθεί εδώ και καιρό στη φύση και πιο πρόσφατα σε πειράματα, οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να βρουν ένα τρόπο για να προβλέψουν πώς προκύπτουν αυτά τα καμπύλα συστήματα, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Η ομάδα των μαθηματικών και μηχανικών από το ΜΙΤ ανέπτυξε μια μαθηματική θεωρία, η οποία επιβεβαιώθηκε μέσα από πειράματα, η οποία προβλέπει τον τρόπο με τον οποίο σχηματίζονται οι καμπύλες γραμμές των ρυτίδων.

Από τους υπολογισμούς τους διαπίστωσαν ότι μία βασική παράμετρος – η καμπυλότητα - καθορίζει τον τύπο του μοτίβου που σχηματίζεται: Όσο πιο κυρτή είναι μια επιφάνεια, τα τόσο πιο πολύ το πρότυπο της επιφάνειας που σχηματίζεται μοιάζει με πλέγμα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η θεωρία τους, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Materials, μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του πώς σχηματίζονται οι ρυτίδες και τα αποτυπώματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.