Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Εκστρατεία για τη μείωση του ΦΠΑ στα προφυλακτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος τονίζει ότι δεν είναι είδος πολυτελείας.

Με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού» την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» ξεκινά εκστρατεία ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών για την ενίσχυση του αιτήματός της για μείωση του ΦΠΑ στα προφυλακτικά, από το 23% στον χαμηλότερο συντελεστή 6,5%.

Με κεντρικό μήνυμα «Τα προφυλακτικά δεν είναι είδος πολυτελείας» η συγκεκριμένη καμπάνια στοχεύει στη μείωση του τελικού κόστους που καταβάλει ο καταναλωτής για την αγορά τους. Παράλληλα «υπηρετεί ένα συμβολισμό που η Πολιτεία υποχρεούται να λάβει σοβαρά υπόψη, δεδομένου ότι τα προφυλακτικά είναι το πιο σημαντικό μέσο προφύλαξης και πρόληψης ενάντια στο HIV/AIDS και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Δεν νοείται κράτος πρόνοιας που εξισώνει μέσω των φορολογικών συντελεστών το προφυλακτικό με καταναλωτικά αγαθά πολυτελείας» επισημαίνει η «Θετική Φωνή» η οποία καλεί όλους να συμβάλουν στην προσπάθειά της και να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.positivevoice.gr.

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», τα Κέντρα Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint» και το Ίδρυμα «Aids Healthcare Foundation» δίνουν ραντεβού ευαισθητοποίησης, σε 20 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.

Με δωρεάν διανομή 120.000 προφυλακτικών και έντυπου ενημερωτικού υλικού σε κεντρικά σημεία των πόλεων, σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις και συλλογικότητες στην Κόρινθο, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Ικαρία, στη Σάμο, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στο Κιλκίς, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή, στη Δράμα, στην Κοζάνη, στο Βόλο, στο Ρέθυμνο, στην Κεφαλονιά και στην Κύπρο, αναδεικνύουν τη σημασία της σεξουαλικής αγωγής και υγείας, ενός θέματος που μας αφορά και παρόλα αυτά περιβάλλεται συχνά από ελλιπή ενημέρωση και προκαταλήψεις.

Αντίστοιχες δράσεις θα υλοποιηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, εξειδικευμένες ομάδες των «Checkpoint» θα παρέχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για τον HIV με τη μέθοδο rapid test (γρήγορο τεστ) στο ΤΕΙ Αθήνας, στο στέκι των ΜΚΟ «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ καφετέριες και μπαρ στις δύο πόλεις θα διαθέτουν δωρεάν προφυλακτικά στους επισκέπτες τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.