Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

«Πιθανόν στα τέλη του 2015 η επαναφορά του κατώτατου μισθού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκουρλέτης: Οι συλλογικές συμβάσεις μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες.

Οι συλλογικές συμβάσεις «θα είναι μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Βήμα FM.

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, σημείωσε πως «είμαστε σε μια στιγμή όπου το λεπτό και το δευτερόλεπτο έχει μεγάλη κρισιμότητα και αξία. Επομένως δεν είναι πολιτικά ορθό και σκόπιμο να αρχίσουμε να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα τη στιγμή που αυτή τη στιγμή συζητώνται πράγματα. Είναι υποθετικά μεν δεν είναι εξωπραγματικά δε

Δεν είναι καθόλου εξωπραγματικά. Έχουμε μια ισχυρή πρόσφατη λαϊκή εντολή και εάν επιχειρήσουμε στα όπλα που διαθέτουμε στη φαρέτρα, να χρησιμοποιήσουμε κάποιο από αυτά, είναι κάτι που αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να το πούμε. Θα έλεγα λοιπόν ότι αυτό που θα κάνουμε είναι το πώς πολιτικά θα κινηθούμε, αυτό έχουμε κάνει ξεκάθαρο».

«Εμείς δεν απειλήσαμε ποτέ την Ευρώπη, ούτε επιλογή μας είναι, ούτε εκτιμάμε ότι οι εταίροι μας θα κάνουν μια τέτοια επιλογή, που θα οδηγήσει σε τέτοιες καταστάσεις», ανέφερε, σε άλλο σημείο, ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με την επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας παρατήρησε: «Μπορεί να γίνει στα τέλη του 2015. Σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ασφαλώς τον συγκεκριμένο σχεδιασμό για το πότε θα γίνει πράξη αυτή η δέσμευση μας. Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε τώρα την ακριβή ημερομηνία, διότι θέλουμε παράλληλα να μπουν σε εφαρμογή μια σειρά άλλα μέτρα, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που θα αναλάβουν το κόστος υλοποίησης αυτού του μέτρου».

Τέλος, για τον εκλογικό νόμο δήλωσε: «Το θέμα του εκλογικού νόμου θα συζητηθεί σε συνδυασμό με μια σειρά αλλαγές, αυτό που ονομάζουμε λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Ισχύει η δέσμευση μας, ότι τελικά θα πρέπει να πάμε σε μια συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, ως πάγιο εκλογικό σύστημα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.