Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

«Παγώνει» πρόγραμμα για την ένταξη νέων στην αγορά εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δε θα αξιολογηθούν οι προτάσεις μέχρι να ληφθούν αποφάσεις.

«Μέχρι τη λήψη των αποφάσεων και την ανακοίνωσή τους, σας ενηµερώνουµε ότι η ΕΥ∆ ΕΠ ΑΝΑ∆ΕΠ∆ΒΜ δεν θα προβεί σε καµία ενέργεια εξέτασης/αξιολόγησης των προτάσεων, οι οποίες θα υποβληθούν έως την ισχύουσα ηµεροµηνία υποβολής (2-2-2015)».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση σχετικά με την πράξη «Ένταξη νέων 18-28 ετών στην αγορά εργασίας και βελτιστοποίηση της σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήµατος µε την τοπική αγορά εργασίας».

Το ποσό που προβλέπονταν για την εν λόγω πράξη έφθανε τα 25.000.000 ευρώ ενώ απευθύνονταν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που μπορούσαν να συμπράξουν µε φορείς που εποπτεύονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ, ή/και µε Ν.Π.∆.∆.

Η πρόσκληση εντασσόταν στον ειδικό στόχο του «Άξονα Προτεραιότητας 4» που αφορά στην αποτελεσµατικότερη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήµατος µε την αγορά εργασίας. Ωφελούµενοι από τις πράξεις που θα υλοποιηθούν θα είναι νέοι 18-28 ετών των 8 περιφερειών σύγκλισης, οι οποίοι δε διαθέτουν υψηλά εκπαιδευτικά και ακαδηµαϊκά προσόντα, λόγω του γεγονότος ότι δεν ολοκλήρωσαν τον κύκλο της τυπικής γενικής εκπαίδευσης είτε της επαγγελµατικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι συγκεκριµένες ηλικιακές οµάδες µε τα συγκεκριµένα χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικά και οικονοµικά. Ως αποτέλεσµα, οι νέοι που εντάσσονται στην οµάδα στόχου αντιµετωπίζουν σηµαντικά προβλήµατα πρόσβασης στην αγορά εργασίας και ως εκ τούτου σε αυτές τις οµάδες σηµειώνονται υψηλότατα ποσοστά ανεργίας. Κρίνεται σκόπιµο, στα προγράµµατα που θα υλοποιηθούν να έχουν προτεραιότητα οι ωφελούµενοι οι οποίοι είναι άνεργοι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μετά τις καθυστερήσεις που προέκυψαν εξ αιτίας των προσαρµογών βάσει των διατάξεων του νόμου 4314/2014 (ηµεροµηνία δηµοσίευσης 23-12-2014) και λόγω της διεξαγωγής των εκλογών και των αλλαγών που επήλθαν (νέα πολιτική ηγεσία, ανακατανοµή αρµοδιοτήτων υπουργείων και αναµονή ανάληψης καθηκόντων και ανάθεση αρµοδιοτήτων), η υπηρεσία θα ενηµερώσει τη νέα ηγεσία προκειµένου να εξετασθούν και να ληφθούν αποφάσεις σε θέµατα που αφορούν την πρόσκληση, όπως:

- Τη δυνατότητα παράτασης για την υποβολή προτάσεων.

- Την έγκαιρη υλοποίηση των πράξεων (εναποµείναν χρονικό διάστηµα έως 31-10-2015) µε παράλληλη διασφάλιση της ποιότητάς τους.

- Την παροχή διευκρινίσεων και απαντήσεων επί των ερωτηµάτων που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία εκ µέρους των δυνητικών δικαιούχων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.