Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Έκτακτη σύσκεψη για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν κονδύλια για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να υπάρξει μια εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν το Σαββατοκύριακο και ειδικότερα τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγγελίες των ζημιών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, αλλά και οι εκτιμήσεις στις πληγείσες περιοχές προκειμένου έγκαιρα να καταβληθούν και οι αποζημιώσεις στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό και τον Υφυπουργό ότι ήδη κλιμάκια του ΕΛΓΑ επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν και τα αναγκαία κονδύλια για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων. Εφόσον παραστεί ανάγκη θα υπάρξει και μετακίνηση του προσωπικού του ΕΛΓΑ προκειμένου να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις.

Τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός όσο και Υφυπουργός επεσήμαναν ότι βρίσκονται κοντά στους γεωργούς και κτηνοτρόφους που υπέστησαν ζημιές στο φυτικό και ζωικό τους κεφάλαιο, θα συνεχίσουν να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές και θα παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.