Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το μπότοξ «παγώνει» τον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι γνωστό για την ικανότητά του να «παγώνει» τις ρυτίδες, φαίνεται όμως ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και στους όγκους. Ο λόγος για το μπότοξ, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική μελέτη, μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο και στον καρκίνο του προστάτη.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τέξας μελετούν αυτόν τον καιρό τις ιδιότητες της τοξίνης και την επίδρασή της στους καρκινικούς όγκους και κυρίως στον καρκίνο του προστάτη καθώς πιστεύουν ότι μπλοκάρει τη δράση των νεύρων που παρέχουν αίμα στους όγκους. Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι, όταν το μπότοξ εισέρχεται στον προστατικό αδένα, κάνει τα καρκινικά κύτταρα να συρρικνώνονται, γεγονός που αποδείχθηκε ήδη έπειτα από τη χορήγηση της θεραπείας σε τρεις ασθενείς.

Αυτόν τον καιρό η θεραπεία με μπότοξ μελετάται σε κλινική δοκιμή που διεξάγεται με τη συμμετοχή ασθενών που πάσχουν από εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη, δηλαδή από καρκίνο που δεν έχει κάνει μεταστάσεις. Οι ασθενείς είναι προγραμματισμένο να υποβληθούν σε ολική προστατεκτομή, ενώ μετά την εγχείρηση θα γίνουν συγκρίσεις στα καρκινικά κύτταρα για να εξακριβωθεί η επίδραση του μπότοξ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μπότοξ μπορεί να παρουσιάσει ανάλογη επίδραση και στα κύτταρα άλλων μορφών της ασθένειας, αλλά και σε περιπτώσεις υπερπλασίας του προστάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.