Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το γονίδιο-«πηγή» της νεότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την «πηγή» της νεότητας του ανθρώπινου οργανισμού εντόπισαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, οι οποίοι ανακάλυψαν ένα γονίδιο που επιταχύνει την επούλωση των πληγών και την αποκατάσταση του ιστού έπειτα από τραύματα και χειρουργικές επεμβάσεις.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι για τα παραπάνω ευθύνεται το γονίδιο Lin28a, το οποίο είναι πολύ δραστήριο στα έμβρυα και τα παιδιά, αλλά χάνει την επίδρασή του με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι πληγές και τα τραύματα αργούν περισσότερο να επουλωθούν στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Όπως διαπίστωσαν το γονίδιο Lin28a επουλώνει τις πληγές πολύ γρήγορα επειδή αυξάνει την παραγωγή ορισμένων μεταβολικών ενζύμων και επιταχύνει κάποιες μεταβολικές διαδικασίες, οι οποίες στα έμβρυα πραγματοποιούνται πολύ πιο γρήγορα. Επόμενος στόχος είναι να βρουν οι επιστήμονες έναν τρόπο να «ξυπνήσουν» το γονίδιο και στον οργανισμό ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας ώστε να επιταχύνεται η ανάρρωση τους έπειτα από χειρουργικές επεμβάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.