Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τα πολλά θέματα της Τράπεζας Θεμάτων έγιναν περισσότερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι τις 21/1 που πάγωσε η τροφοδότηση τα θέματα αυξήθηκαν.

Αν και ο πρώην υπουργός Παιδείας, στις 8 Ιανουαρίου, έκανε γνωστό ότι η Τράπεζα Θεμάτων θα σταματήσει να τροφοδοτείται με νέα θέματα (21/1) για να ξεκινήσει ο εξορθολογισμός της, ωστόσο μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι μέσα σε 13 μέρες υπήρχαν μαθήματα που τα θέματα αυξήθηκαν κατακόρυφα ξεπερνώντας μάλιστα τον ενδεικτικό αριθμό θεμάτων που ανέφερε το δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος είχε αποφασίσει το πάγωμα της τροφοδοσίας της Τράπεζας καθώς είχε διαπιστωθεί υπερβολικά μεγάλος όγκος θεμάτων μάλιστα δίνονταν και το παράδειγμα του μαθήματος της «Φιλοσοφίας» της Β΄ Γενικού Λυκείου, που διδάσκεται 2 ώρες εβδομαδιαίως, η Τράπεζα περιέχει 299 θέματα!! Στο συγκεκριμένο μάθημα θα μπορούσε με 70 περίπου θέματα να καλυφθεί επαρκώς το σύνολο της διδακτέας ύλης.

Το newsbeast.gr προχώρησε σε μια αντιπαραβολή του αριθμού θεμάτων όπως αναφέρονταν στο δελτίο τύπου με αυτόν που προκύπτει από τα θέματα που έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα.

Μέσα από την αντιπαραβολή διαπιστώνει κανείς ότι σε 12 μαθήματα αυξήθηκε ο αριθμός των θεμάτων. Σε κάποια εξ αυτών η αύξηση μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη καθώς ο αριθμός των θεμάτων υπολείπονταν του ενδεικτικού αριθμού που είχε παραθέσει το Υπουργείο.

Ωστόσο υπήρχαν μαθήματα όπου αν και ο όγκος των θεμάτων ήταν μεγάλος ωστόσο συνέχισε η τροφοδότηση. Για παράδειγμα στα Θρησκευτικά τα 120 θέματα έγιναν 241 μέσα σε λίγες μέρες ενώ το Υπουργείο έδινε ενδεικτικό αριθμό 70 θεμάτων. Στη Νέα Ελληνική Λογοτεχνία τα 119 έγιναν 140 (ενδεικτικός αριθμός 100). Στη Φυσική τα 354 έγιναν 367 (150 ενδεικτικός). Στις Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών τα 228 θέματα έγιναν 295 ενώ ο ενδεικτικός αριθμός θεμάτων ήταν 100. Τέλος στην Πολιτική Παιδεία τα 150 έγιναν 161 (100 ενδεικτικός αριθμός).

Από την άλλη πλευρά υπήρχαν και μαθήματα όπου δεν έγινε τροφοδότηση με νέα θέματα το διάστημα μέχρι τις 21 Ιανουαρίου οπότε και πάγωσε η τροφοδότηση.

Kατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

Όπως έγραψε το newsbeast.gr το αποτέλεσμα των εκλογών έφερε μαζί του και την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων γεγονός που το επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις τους και ο κ. Κουράκης. Τα θέματα των εξετάσεων θα τα θέσουν οι εκπαιδευτικοί τόσο στην Α όσο και στη Β Λυκείου ενώ όπως αποκαλύψαμε δεν θα μετράει ο βαθμός των τριών τάξεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ο επονομαζόμενος Βαθμός Προαγωγής και Απόλυσης.

Τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων ενδέχεται να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς είτε σε ενδοσχολικά διαγωνίσματα είτε και στις τελικές εξετάσεις αφού αποτελούν έτοιμη πηγή διαγωνισμάτων, όπως άλλωστε γίνεται και με τα θέματα του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας όπου πολλοί εκπαιδευτικοί αντλούν ερωτήσεις για τα διαγωνίσματά τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.