Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αχώριστοι φίλοι...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διάσημοι μαζί με τους τετράποδους φίλους τους.

Ένα πρόσφατο άρθρο στους Τάιμς της Νέας Υόρκης έδειχνε πως, σε αντίθεση με την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της γάτας στο διαδίκτυο, στην τέχνη ανά τους αιώνες κυριαρχεί η μορφή του σκύλου.

Ορίστε λοιπόν καλλιτέχνες που δήλωναν οπαδοί των αγαπημένων τους κατοικίδιων και φωτογραφίζονταν μαζί τους!


Ο Ντέιβιντ Χόκνι με τα δύο του ντάτσχαουντ, Stanley και Boodgie. O Άγγλος ζωγράφος, σκηνογράφος και φωτογράφος συνέβαλε σημαντικά στο ποπ-αρτ κίνημα και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Άγγλους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.


Ο Τζάκσον Πόλακ με τον Gyp και τον Ahab. Ο Αμερικανός ζωγράφος θεωρείται μεγάλη μορφή του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και είναι γνωστός για την τεχνική ζωγραφικής του, το drip painting (στάξιμο μπογιάς).


Ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο, μεταξύ άλλων και ιδρυτής του κινήματος του κυβισμού, με το σκυλάκι του Lump. Όπως φαίνεται, ο ομολογουμένως κακός και δύστροπος χαρακτήρας ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες άλλαζε όταν βρισκόταν κοντά στο συμπαθές τετράποδο!

 

O Άντι Γουόρχολ, ηγετική φιγούρα στο χώρο της ποπ-αρτ, με το σκύλο του Archie. Αν και είναι περισσότερο γνωστός για τους πίνακές του, ο πολυάσχολος καλλιτέχνης είχε ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο, γυρίζοντας πάνω από 60 φιλμ.


Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο μαζί με τα δύο σκυλιά της, που ανήκουν στην άτριχη μεξικανική ράτσα Xoloitzcuintli (μην προσπαθήσετε να το προφέρετε – άδικος κόπος!).

 

Ο Αμερικανός ζωγράφος Νόρμαν Ρόκγουελ, η σύζυγός του Mary και το σκυλί τους. Ο Ρόκγουελ, εκτός από τους πίνακές του, άφησε αναρίθμητες χαρακτηριστικές εικονογραφήσεις εξωφύλλων σε πολλά αμερικανικά περιοδικά, το στιλ των οποίων έγινε σήμα κατατεθέν του.


Η Αμερικανίδα ζωγράφος Τζόρτζια Ο’ Κηφ και το σκυλάκι της ράτσας τσόου-τσόου. Η Ο’Κηφ θεωρείται η μητέρα του Αμερικανικού Μοντερνισμού.

 

Ο Ρενέ Μαγκρίτ και η σύζυγός του Ζορζέτ με το σκυλί τους μετά τον πόλεμο. Ο Βέλγος Μαγκρίτ έμεινε στην ιστορία για τους –ευφυείς κατά πολλούς- πίνακές του, οι οποίοι έδωσαν μια νέα πνοή και ένα νέο νόημα στο κίνημα του υπερρεαλισμού. Σήμερα στις Βρυξέλλες λειτουργεί μουσείο που φέρει το όνομά του.


Ο Αμερικανός φωτογράφος Γουίλιαμ Γουέγκμαν με ένα από τα διάσημα σκυλιά του. Ο καλλιτέχνης ήταν πραγματικός οπαδός των σκύλων, καθώς τίμησε τους πιο πιστούς μας φίλους με αναρίθμητα πορτρέτα σκυλιών!


Η Καναδή μετα-ιμπρεσιονίστρια ζωγράφος και συγγραφέας Έμιλυ Καρ με το σκυλάκι της, Billie. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.