Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Νέο αρκτικόλεξο για το υπουργείο Παιδείας μετά την ενοποίησή του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προστέθηκε ένα ΠΟ στο ΥΠΑΙΘ και εγένετο ΥΠΟΠΑΙΘ.

Δημοσιεύτηκε η πρώτη απόφαση του νέου υπουργού Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά. Πρόκειται για απόφαση που αφορά το θέμα της ονομασίας του υπουργείου και συγκεκριμένα του νέου του αρκτικόλεξου.

Σύμφωνα με την απόφαση ο τίτλος του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να αποτυπώνεται, σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χώρου στις σφραγίδες των υπηρεσιών αρμοδιότητάς του, συνοπτικά με τα αρχικά Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο αρκτικόλεξο ήταν ΥΠΑΙΘ. Όπως είναι φυσικό η αλλαγή στην ονομασία φέρνει και αλλαγές στα αρκτικόλεξα.



Ακολουθεί η απόφαση που υπέγραψε ο νέος υπουργός Παιδείας

Τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 1 του ν. 48/1975 (Α΄, 108) «Περί της Εθνικής Σημαίας της Ελλάδος, του Εμβλήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας, του όρκου των αναλαμβανόντων δημοσία εν γένει υπηρεσία, του τύπου των σφραγίδων των Δημοσίων Αρχών και των εγγράφων τούτων».

Το άρθρο 4 του π.δ. 24/2015 (Α΄ 20) «Σύσταση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Την αντικειμενική αδυναμία αποτύπωσης του τίτλου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στις σφραγίδες των υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτό, αποφασίζουμε:

Ο τίτλος του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να αποτυπώνεται, σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας χώρου στις σφραγίδες των υπηρεσιών αρμοδιότητάς του, συνοπτικά με τα αρχικά Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Νέες σφραγίδες θα χρειαστούν στο υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η αλλαγή στην ονομασία θα κοστίσει μερικές χιλιάδες ευρώ όπως έγραψε το newsbeast.gr καθώς θα απαιτηθούν χρήματα για την προμήθεια νέων σφραγίδων κ.α. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι νέες σφραγίδες για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας στοίχισαν το 2013 6.000 ευρώ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.