Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η Κου Κλουξ Κλαν είναι ακόμη ζωντανή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ντοκιμαντέρ γνωστού περιοδικού αποκαλύπτει τη δράση της ρατσιστικής οργάνωσης.

Φως στη δράση της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν αλλά και γενικότερα στο φαινόμενο του ρατσισμού σήμερα στην Αμερική, έρχεται να ρίξει ένα νέο ντοκιμαντέρ του γνωστού περιοδικού VICE.

Οι δημοσιογράφοι, βρέθηκαν στο Μέμφις του Τέξας το Μάρτιο και συνομίλησαν με μέλη της οργάνωσης, τα οποία προετοίμαζαν διαμαρτυρία για τη μετονομασία του πάρκου Nathan Bedford Forrest Park. Ο χώρος είχε πάρει το όνομα του πρώτου Μέγα Μάγιστρου της οργάνωσης Nathan Bedford Forrest.

Το ντοκιμαντέρ που χωρίζεται σε τρία μέρη, παρουσιάζει αναλυτικά τη διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στο Μέμφις, στις 30 Μαρτίου.

Μέλη της οργάνωσης ντυμένοι με τη γνωστή ενδυμασία βρέθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο της περιοχής. Ορισμένοι μάλιστα φορούσαν λευκές κουκούλες, ενώ άλλοι κουνούσαν σημαίες με το όνομα της οργάνωσης.

Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού, στη συνέχεια, ταξίδεψαν με την επίσης ρατσιστική ομάδα που φέρει την ονομασία Loyal White Knights για να παρακολουθήσουν μια τελετή με φλεγόμενους σταυρούς στο Μισισίπι. «Λευκή δύναμη», ακούγονται να φωνάζουν, ενώ παράλληλα χαιρετούν με ναζιστικό τρόπο.

«Όποιος δεν πιστεύει ότι η Κου Κλουξ Κλαν δεν είναι ζωντανή και ενεργή σήμερα στην Αμερική, του προτείνω να πάει στα δάση του Μισισίπι και αν το διαπιστώσει μόνος του», δήλωσε ο ρεπόρτερ του VICE, Rocco Castoro.

Δείτε φωτογραφίες και trailer του ντοκιμαντέρ…






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.