Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τρόποι να μειώσεις το stress σε 5 λεπτά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μερικές απλές στρατηγικές που μπορεί να μην χτυπούν το πρόβλημα στη ρίζα του ωστόσο μπορούν να σου προσφέρουν ανακούφιση και να σε κάνουν να νιώσεις χαρά.

Δώστε σε κάποιον μια αγκαλιά. Οι αγκαλιές είναι τόσο σημαντικές για την εκτόνωση των αρνητικών συναισθημάτων. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες όταν αγκαλιάζουμε κάποιον απελευθερώνεται οξυτοκύνη μια ορμόνη η οποία με τη σειρά της προκαλεί χαλάρωση και θετικά συναισθήματα στον άνθρωπο. Πολλοί μάλιστα ερευνητές υποστηρίζουν ότι 8 αγκαλιές την ημέρα πραγματικά μπορούν να ενδυναμώσουν μια σχέση.

Ασχοληθείτε με το κατοικίδιό σας. Ή αν δεν έχετε ίσως έχει έρθει ο καιρός να αποκτήσετε ένα. Επιστημονικές έρευνες; Υποστηρίζουν ότι η ενασχόληση με τα κατοικίδια μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, ή αλλιώς όπως τις αποκαλούν πολλοί «ορμόνες της ευτυχίας».

3. Χαμογελάστε! Οι άνθρωποι γύρω μας είναι στην καθημερινότητά τους τόσο σκυθρωποί και δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή τους απλά και μόνο με ένα χαμόγελο. Προσπαθήστε να είστε πιο θετικοί, δε χρειάζεται δα και να ξεκαρδίζεστε στα γέλια συνεχώς. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να δείχνετε μια καλή διάθεση με ανθρώπους που καθημερινά συναναστρέφεστε κοντινούς σας ή μη. Σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι άνθρωποι που είναι χαρούμενοι και ενθουσιώδεις στη ζωή τους, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρδιολογικά πρόβλημα συγκριτικά με όσους έχουν καταθλιπτική διάθεση. Υποστηρίζουν επίσης ότι οι χαρούμενοι άνθρωποι, χαλαρώνουν περισσότερο, ανακάμπτουν ταχύτερα από δυσάρεστα γεγονότα και δεν τα ξαναζούν συνεχώς μέσα στο μυαλό τους, γεννώντας διαρκώς άγχος στον εαυτό τους. (Davinson).

Eπικεντρώστε τη σκέψη σας στα θετικά και όχι στα αρνητικά συμβάντα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο θυμός που μπορεί να νιώσεις επειδή ένας φίλος σε έστησε, τα νεύρα που μπορεί να έχεις λόγω του ότι έχασες ένα σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού εξαιτίας της κίνησης δε χρειάζεται να διαρκέσει παραπάνω από μερικά λεπτά. Εδώ λύση δίνει ο διαλογισμός και οι τεχνικές αναπνοής. Για να ηρεμήσετε, επικεντρωθείτε στην ανάσα σας. Πάρτε βαθιές αναπνοές από τη μύτη, κρατήστε το οξυγόνο για 5 με 7 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, εκπνεύστε από το στόμα, σφίγγοντας παράλληλα τα χείλη (σαν να σφυρίζετε). Επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές και θα νιώσετε να χαλαρώνετε.

Ε και; Αυτή είναι μια φράση που θα σας αποβάλλει ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού άγχους. Πολλές φορές βάζουμε τον εαυτό μας στη διαδικασία να ακολουθούμε αυτοματοποιημένες διαδικασίες που μας αγχώνουν. Ένα απλό παράδειγμα. Έχετε καθιερώσει κάθε Δευτέρα να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, όμως αυτή τη Δευτέρα νιώθετε πολύ κουρασμένοι/ ες. Πείτε στον εαυτό σας Είναι Δευτέρα, ε και; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέζουμε τον εαυτό μας όσο πολύ για πράγματα και δραστηριότητες που υποτίθεται ότι μας χαλαρώνουν.

Δοκιμάστε να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας με ένα παιχνίδι που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας από τις αρνητικές σκέψεις. Τι ακριβώς εννοούμε: Το βράδυ για παράδειγμα όταν έχει τελειώσει μια πολύ αγχωτική ημέρα, ο εγκέφαλος τείνει να επαναλαμβάνει τις αρνητικές σκέψεις που προηγήθηκαν ξανά και ξανά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που θα επικεντρώσει γρήγορα και αποτελεσματικά αλλού το ενδιαφέρον σας. Δοκιμάστε το. Θα δείτε τον εαυτό σας να χαλαρώνει άμεσα. Ζωγραφίστε, παίξτε Sudoku, γράψτε κάτι, ασχοληθείτε χαλαρά με την μαγειρική.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.