Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μεταταχθέντες εκπαιδευτικοί-υγειονομικοί και ασφάλιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είναι δυνατή η συνέχιση της ασφάλισης στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

Δεν είναι δυνατή η συνέχιση της ασφάλισης στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ υγειονομικών που είχαν διοριστεί ως εκπαιδευτικοί στους κλάδους ΠΕ14.01, 14.02, 14.03 και βάσει του ν.4172/2013 μετετάγησαν είτε σε άλλους κλάδους εκπαιδευτικών λόγω κατοχής και άλλου πτυχίου είτε σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΠΕ Διοικητικών για το χρονικό διάστημα μετά την 22/7/2013 (ημερομηνία μετάταξης).

Τα παραπάνω αναφέρονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων η οποία οδηγήθηκε στην πιο πάνω απόφαση καθώς δεν συντρέχει άσκηση υγειονομικού επαγγέλματος και επίσης οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν απασχολούνται σε συναφή με το υγειονομικό επάγγελμα επιχείρηση ή νομικό πρόσωπο.

Όπως προκύπτει από το νομοθετικό πλαίσιο , απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ασφάλιση του ΤΣΑΥ είναι η άσκηση του υγειονομικού επαγγέλματος στην ημεδαπή ή η απασχόληση σε συναφείς με το υγειονομικό επάγγελμα επιχειρήσεις ή νομικά πρόσωπα.

Οι εκπαιδευτικοί , όπως αναφέρεται στο έγγραφο θα πρέπει να υπαχθούν στην ασφάλιση του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στο οποίο υπάγονται οι λοιποί εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Δημοσίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.