Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Πρόσθετη βοήθεια από το ΔΝΤ στις χώρες που επλήγησαν από Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέο οικονομικό πακέτο σε Σιέρα Λεόνε, Γουινέα και Λιβερία.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σκοπεύει να χορηγήσει περίπου 126 εκατομμύρια ευρώ ως επιπρόσθετη υποστήριξη στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, τις τρεις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του ιού Έμπολα, δήλωσε την Πέμπτη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Τσαρλς Έιμο-Γιάρτεϊ, εκπρόσωπος του Ταμείου στη Λιβερία.

«Στη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά προγράμματα του ταμείου ενισχύονται ώστε να παράσχουν περισσότερους πόρους στις χώρες αυτές. Στη Λιβερία, εξετάζεται η περίπτωση χορήγησης μιας εφάπαξ εκταμίευσης στο πλαίσιο της ταχείας πιστωτικής διευκόλυνσης του Ταμείου», ανέφερε ο Γιάρτεϊ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο Ρόιτερς. Τα χρήματα θα μπορούσαν να διατεθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και θα προστεθούν στα περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια που είχε χορηγήσει το Ταμείο τον Σεπτέμβριο.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στις οικονομίες των 3 χωρών της δυτικής Αφρικής, οι δύο εκ των οποίων –η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε- ότι είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν από εμφύλιους πολέμους. Οι 3 χώρες βρίσκονται στο επίκεντρο της επιδημίας του Έμπολα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8.235 ανθρώπους εκ του συνόλου των 20.747 κρουσμάτων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στη Σιέρα Λεόνε, η οποία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα, αναφέρθηκαν 250 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο καθώς αποδεικνύουν τα στοιχεία η εξάπλωση του ιού έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Ο ρυθμός μετάδοσης έχει υποχωρήσει τόσο στη Λιβερία όσο και τη Γουινέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.