Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε ο Ροντ Τέιλορ, γνωστός από τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ηθοποιός Ροντ Τέιλορ, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες του σινεμά της δεκαετίας του '60 κυρίως χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του στα «Πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, πέθανε την Τετάρτη, λίγες ημέρες προτού γιορτάσει τα 85α γενέθλιά του.



Γεννημένος στην Αυστραλία στις 11 Ιανουαρίου του 1930, ο Τέιλορ έκανε μια αξιόλογη καριέρα στην Εβδομη Τέχνη: Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 50 ταινίες του Χόλιγουντ, από το «Μηχανή του Χρόνου» (1960) ως το γουέστερν «The Train Robbers» (1973) πλάι στον Τζον Γουέιν.

Μια από τις τελευταίες του ταινίες ήταν το «Αδωξοι Μπάσταρδη» (2009) του Ταραντίνο, όπου ενσάρκωσε τον Γουίνστον Τσόρτσιλ.

Ωστόσο ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος του ήταν αυτός του Μιτς Μπρέντερ στο κλασσικό θρίλερ του Αλφρεντ Χίτκσοκ «Τα Πουλιά», πλάι στην Τίπι Χέντρεν.

Δείτε το βίντεο:



«Τρέφω απίστευτα συναισθήματα γι' αυτόν» δήλωσε η 84χρονη Χέντρεν για τον θάνατο του Τέιλορ. «Ο Ροντ ήταν ένας σπουδαίος φίλος, μια δύναμη στη ζωή μου, ήμασταν καλοί, πολύ καλοί φίλοι. Ηταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που γνώρισα ποτέ μου, καλοσυνάτος και με στιλ. Ολα ήταν τόσο καλά πάνω σε αυτόν τον άνθρωπο».

Ο Τέιλορ πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι του ανέφερε το περιοδικό People. Αφησε πίσω του την εδώ και 35 χρόνια σύζυγό του Κάρολ και την κόρη του Φελίσια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.