Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αλλά έφυγε χωρίς... καρδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Stan Larkin ίσως είναι ο μοναδικός άνθρωπος που ζει χωρίς καρδιά. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε από τα 14 χρόνια του επιδεινώθηκαν και υποχρεώθηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Ο Stan πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται αρρυθμιογόνων δυσπλασία δεξιάς κοιλίας και μπορεί να προκαλέσει στον ασθενή ανακοπή κάθε στιγμή.



Ήταν απαραίτητο προκειμένου να σώσει τη ζωή του να κάνει άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς αλλά ήταν σχεδόν αδύνατο να βρει μόσχευμα.

Οι γιατροί προκειμένου να τον σώσουν, αφαίρεσαν την καρδιά του κι αντί για αυτό το ζωτικό όργανο ο Larkin συνδέθηκε με το «Big Blue», ένα μηχάνημα που μοιάζει στο μέγεθος και το βάρος σε ένα μικρό πλυντήριο και μπορεί να παρέχει οξυγόνο σε όλα τα υπόλοιπα όργανα. Λίγους μήνες αργότερα, οι γιατροί του ζήτησαν να δοκιμάσει την πρώτη φορητή καρδιά (SynCardia temporary Total Artificial Heart).

Η συσκευή είναι συνδεδεμένη με έναν εξωτερικό συμπιεστή όπου μέσω δυο σωλήνων συνδέονται με το στήθος του. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Stan λέει ότι αν και η καθημερινότητά του δεν είναι εύκολη και έχει αρκετό άγχος, αισθάνεται πολύ καλύτερα από την ημέρα που δοκίμασε τη φορητή καρδιά. «Αισθάνομαι ότι μπορώ να κάνω τα πάντα» λέει.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.