Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας το θέμα των τευτλοπαραγωγών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ετοιμάζουν αποκλεισμούς κτιρίων, διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλονται.

Αποκλεισμούς κτιρίων σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα προγραμματίζουν για την ερχόμενη Τρίτη οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλονται.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζουν να «μπλοκάρουν« με τα αγροτικά τους μηχανήματα κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, σε Ορεστιάδα, Πλατύ Ημαθίας, Σέρρες, Κοζάνη, Λάρισα, Φθιώτιδα και Τρίκαλα.

'Ηδη από το πρωί τευτλοπαραγωγοί πραγματοποιούν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ενώ το μεσημέρι έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ο κυριότερος φόβος μου, δεν είναι μόνο αν θα πληρωθώ κάποια στιγμή, αλλά αν θα έχω παρόν και μέλλον στο επάγγελμα που έχω μάθει να κάνω«, ανέφερε στους περιφερειακούς συμβούλους ο τευτλοπαραγωγός από τις Σέρρες, Γιάννης Παναγής.

Το θέμα στήριξής τους τέθηκε προς συζήτηση από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Ιωαννίδη, και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, να συμφωνεί πως «πρέπει άμεσα να δοθεί λύση από την κυβέρνηση και να υπάρξει ομόφωνη απόφαση καθώς χιλιάδες οικογένειες ζουν από την παραγωγή ζάχαρης«.

Το περιφερειακό συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για το κομμάτι της αποπληρωμής των χρεών στους τευτλοπαραγωγούς, ενώ αποφάσισε να σχηματιστεί μια επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα και θα έχει τις απαραίτητες επαφές στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.