Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τι αποκαλύπτουν τα likes στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπολογιστής μπορεί να σας γνωρίζει καλύτερα από τους φίλους σας.

Ένας υπολογιστής μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση να αξιολογήσει τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου, από τους ίδιους του τους φίλους ή την οικογένειά του και είναι σχεδόν το ίδιο καλός σε αυτό, όσο ο/η σύζυγος κάποιου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα, που έγινε σε 86.000 χρήστες του Facebook, η οποία κατέδειξε τη δύναμη των έξυπνων μηχανών να προβλέπουν το χαρακτήρα ενός ατόμου, σύμφωνα με τα… likes που κάνουν αυτοί.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, υποστηρίζουν ότι η μέρα που οι υπολογιστές θα είναι σε θέση να κρίνουν με ακρίβεια την προσωπικότητα ενός ανθρώπου βρίσκεται πολύ κοντά (έχει σχεδόν φτάσει) και επισημαίνουν ακόμη, ότι οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας (όπως το «Her») είναι ακόμη πιο κοντά απ’ ό,τι μπορεί να φανταζόμαστε.

«Στο μέλλον, οι υπολογιστές μπορεί να είναι σε θέση να συμπεραίνουν τα ψυχολογικά μας χαρακτηριστικά και να αντιδρούν ανάλογα, οδηγώντας στην εμφάνιση συναισθηματικά ευφυών και κοινωνικά ειδικευμένων μηχανών» ανέφερε ερευνητής Wu Youyou από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

«Στο πλαίσιο αυτό, η αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή που απεικονίζεται σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, είναι μάλλον μέσα στις άμεσες δυνατότητές μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Proceedings of the National Academy of Sciences.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.