Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Καλά για την καρδιά τα δείπνα με κεριά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο καπνός προκαλεί θετικές αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό.

Ένα δείπνο υπό το φως των κεριών θεωρείται κλασική ρομαντική κίνηση. Σύμφωνα με σουηδούς ερευνητές όμως, πέρα από ένδειξη ρομαντισμού μπορεί να αποδειχθούν πολύ καλά για την υγεία της καρδιάς.

Η εισπνοή του καπνού από τα κεριά προκαλεί θετικές αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε μικροσκοπικά σωματίδια άλατος, τα οποία απελευθερώνονται όταν καίγονται τα κεριά.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υποθέτουμε ότι όλοι οι ρύποι είναι κακοί για εμάς. Συστήνουν να καίει κανείς κεριά φτιαγμένα από λίπος (στεαρίνη) για να έχει μέγιστα οφέλη για την υγεία του.

Οι ίδιοι κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα ελέγχοντας τη λειτουργία της καρδιάς 13 ανδρών και γυναικών, ενώ εισέπνεαν αέρα με καπνό από κεριά σε ένα μικρό δωμάτιο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο καπνός στο δωμάτιό τους έφτανε εκεί από κεριά που έκαιγαν σε ένα άλλο δωμάτιο.
Οι εθελοντές επίσης δε γνώριζαν τι «είδος» αέρα ανέπνεαν, όμως όταν εισέπνεαν καπνό από κεριά κάτι άλλαζε και βελτιωνόταν ο καρδιακός τους ρυθμός, γράφει η Fiona Macrae στη Daily Mail.

Βέβαια, δεν είναι όλα τα κεριά το ίδιο.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Χημικών τα κεριά που είναι φτιαγμένα από παραφίνη –ο πιο κοινός τύπος κεριών- απελευθερώνουν δυνητικά επιβλαβείς ποσότητες χημικών που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου, άσθματος και εκζέματος.

Τα «καλά κεριά» είναι εκείνα που είναι φτιαγμένα από κερί μέλισσας και τα κεριά σόγιας, τα οποία είναι μεν πιο ακριβά, όμως περισσότερο «υγιεινά».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.