Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ανοικτό εργαστήριο για τη δημιουργικότητα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Ανοικτό εργαστήριο με θέμα τη «Δημιουργικότητα στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας», διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, την Παρασκευή 16/1 και το Σάββατο 17/1, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο καφενείο «Η Ωραία Ελλάς» (Μητροπόλεως 59, Μοναστηράκι).

Το διήμερο εργαστήριο, εγκαινιάζει τον δεύτερο χρόνο δραστηριοτήτων τού ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Medneta -στο οποίο εντάσσεται -και φιλοδοξεί να επανακαθορίσει, να ενισχύσει και να αναδείξει τον στρατηγικό ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των νέων δημιουργών που σχετίζονται με την παραδοσιακή τέχνη, την αργυροχοΐα, το ένδυμα, την υπόδηση, στο κέντρο των ιστορικών μεσογειακών πόλεων.

Γι αυτό και το ΕΜΠ, ως υπεύθυνος και συντονιστής του έργου συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς, από την Βαλένθια, τη Φλωρεντία και το Παλέρμο έως την Τύνιδα, Βηρυτό και τη Χεβρώνα.

Στο διήμερο εργαστήριο, θα πραγματοποιηθούν δύο στρογγυλά τραπέζια στα οποία συμμετέχουν πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων σχετικών με τα παραπάνω επαγγέλματα, το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, η περιφέρεια Αττικής, το Ελληνικοϊταλικό Επιμελητήριο, το οποίο μετέχει στο πρόγραμμα Medneta.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του εργαστηρίου, διοργανώνεται έκθεση με πρότυπα προϊόντα από νέους δημιουργούς επαγγελμάτων τέχνης, ενώ στις 17/1 το μεσημέρι, θα βραβευθούν οι νικητές του διαγωνισμού για το «Σήμα της Δημιουργικότητας» στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.