Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Κλειστά τα καταστήματα σήμερα στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα ανοίξουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος σημειώνει ότι τα καταστήματα θα είναι σήμερα κλειστά, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σημειώνει ότι «έχει εκφέρει επανειλημμένα και με όλους τους τρόπους την άποψή του για το γενικότερο άνοιγμα των Κυριακών ως ημέρα λειτουργία των καταστημάτων με μοναδικές εξαιρέσεις τις 2 τελευταίες Κυριακές του χρόνου, που παραδοσιακά τα καταστήματα ήταν ανοικτά. Αυτήν ακριβώς την άποψη διατυπώσαμε και τα περυσινά Χριστούγεννα ζητώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Αντιπεριφέρεια να πάρουν απόφαση για άνοιγμα τις 2 τελευταίες Κυριακές του χρόνου και όχι -όπως λαθεμένα είχε πάρει το Υπουργείο – για τις 2 Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς, η άποψή μας -που ήταν άποψη και της Ε.Σ.Ε.Ε. αλλά και όλων των εμπορικών συλλόγων πλην των Αθηνών- δεν εισακούστηκε».

Στο σημείο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προσθέτει: «Παράλληλα όμως και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους του νησιού, ζητήσαμε και ασκήσαμε πίεση προς τον περιφερειάρχη Κρήτης και τους αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων Νομών, ώστε να παρθεί μία απόφαση για όλη την Κρήτη και τα καταστήματα μέχρι 250 τ.μ. να ανοίξουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου γεγονός που επετεύχθη μόλις σήμερα και γι' αυτό δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα. Κατά συνέπεια, προτείνουμε τα καταστήματα στα Χανιά να μείνουν ανοιχτά την Κυριακή 28/12, παράλληλα όμως ζητούμε επιτακτικά απ' τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και να δείξουν για άλλη μία φορά την αντίθεσή τους στη συνολική απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.