Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της ιστορίας του το Ισραήλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τεράστια διαρροή από πετρελαιαγωγό στην έρημο.

Τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει ποτέ γνωρίσει η χώρα αποτελεί η διαρροή που σημειώθηκε σε έναν πετρελαιαγωγό ο οποίος βρίσκεται στην έρημο του Ισραήλ, όπου χιλιάδες κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου διασκορπίστηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα, εκτίμησε σήμερα ένας ειδικός.

Η διαρροή, που σημειώθηκε σε μια περιοχή ακριβώς δίπλα από την παραλιακή πόλη Εϊλάτ, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, όμως τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου χύθηκαν στην περιοχή, έναν προστατευμένο φυσικό βιότοπο.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του Ισραήλ», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ. Γκιλάντ Γκολούμπ, αναπληρωτής διευθυντής της ισραηλινής κυβερνητικής Αρχής για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η καταστροφή αυτή «συνδέεται τόσο με το ίδιο το υλικό – μη διυλισμένο πετρέλαιο –, που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καθαριστεί, όσο και με την περιοχή όπου υπήρξε η διαρροή».

Ο Γκολούμπ εξέφρασε επιπλέον την ανησυχία «ότι οι βροχές που αναμένεται να σημειωθούν θα μεταφέρουν το πετρέλαιο στον Κόλπο του Εϊλάτ».

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Πετρελαϊκής Εταιρείας Εϊλάτ Ασκελόν (EAPC), που εκμεταλλεύεται τον πετρελαιαγωγό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η διαρροή τέθηκε υπό έλεγχο σε «λίγα λεπτά» όμως αρνήθηκε να διευκρινίσει την ακριβή ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε.

Ένα όχημα προσέκρουσε κατά λάθος στον αγωγό, προκαλώντας τη διαρροή, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Haaretz επικαλέστηκε μία επιστολή της EAPC προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οποία έγινε λόγος για μία διαρροή 3 εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η EAPC ανέφερε ότι συνεχίζει, σε συνεργασία με το υπουργείο, να εργάζεται «νυχθημερόν» για την απορρύπανση της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.