Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ακύρωσαν τα Χριστούγεννα λόγω Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Oι δημόσιες συγκεντρώσεις για τον εορτασμό των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς θα απαγορευτούν φέτος στη Σιέρα Λεόνε εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου για την καταπολέμηση της επιδημίας (NERC), Πάλο Κόντε.

«Δεν θα υπάρξουν εορτασμοί για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά φέτος» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Κόντε, διευκρινίζοντας ότι «στρατιώτες θα αναπτυχθούν στους δρόμους» προκειμένου να εμποδίσουν κάθε εορταστική εκδήλωση.

«Σας εγγυόμαστε ότι όλοι οι πολίτες θα παραμείνουν στα σπίτια του προκειμένου να στοχαστούν για (τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει) ο Έμπολα» χωρίς να διευκρινίσει τις ημερομηνίες απαγόρευσης των εκδηλώσεων ούτε να αναφέρει ενδεχόμενες εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στη Σιέρα Λεόνε το 60% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι και το 25- 30% Χριστιανοί. Στη χώρα ωστόσο, την ημέρα των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιούνται δημόσιες συγκεντρώσεις ή εορταστικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Εξαιτίας της επιδημίας οι μουσουλμάνοι γιόρτασαν ήδη τη γιορτή τους Έιντ αλ Άντχα χωρίς πομπώδεις εκδηλώσεις στις αρχές Οκτωβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.