Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Οι 2 δρόμοι για να μη βγει το σπίτι σας σε πλειστηριασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέλος η προστασία της πρώτης κατοικίας από 1η Ιανουαρίου 2015. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε παράταση της μεταβατικής διάταξης για την αναστολή των πλειστηριασμών υπό προϋποθέσεις που προβλέπει ο τελευταίος νόμος Χατζηδάκη και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Αυτό σημαίνει ότι από το νέο έτος εκατοντάδες δανειολήπτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ακόμη και να χάσουν την πρώτη κατοικία, με πρώτους εκείνους που έχουν ήδη στα χέρια τους διαταγή πληρωμής και δεν κατάφεραν ή δεν θέλησαν να ρυθμίσουν το δάνειο ή τα δάνειά τους το προηγούμενο διάστημα. Μόνος τρόπος προστασίας η υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη για όσους μπορούν να αποδείξουν πραγματική αδυναμία πληρωμής, ενώ για όσους θέλουν να συνεργαστούν με τους πιστωτές τους και να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των δανείων τους ξεκινά η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας από τις τράπεζες.

Γκρίζα ζώνη ωστόσο παραμένει τι θα γίνουν εκείνοι που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία και οφείλουν σε τρίτους, εκτός δηλαδή των τραπεζών, καθώς ο Κώδικας Δεοντολογίας ορίζει μόνο τα των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τα Νέα:










Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.