Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Δέκα θεότρελα ρεκόρ Γκίνες που σημειώθηκαν το 2014

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απίθανα επιτεύγματα που κατέκτησαν μια θέση στο περίφημο βιβλίο.

Το περίφημο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κυκλοφορεί κάθε χρόνο ανανεωμένο προκειμένου να συμπεριλάβει τα νέα επιτεύγματα που σημειώθηκαν το προηγούμενο έτος, αλλά και τα κατορθώματα που αλλάζουν χέρια.

Τα Γκίνες γιορτάζουν το 2015 τα 60 τους χρόνια και το επετειακό βιβλίο περιλαμβάνει πλήθος θεότρελων ρεκόρ που σημειώθηκαν τη χρονιά που τελειώνει.

Δείτε 10 απίστευτα ρεκόρ που έγιναν το 2014 και έχουν μπει στο επετειακό βιβλίο των Γκίνες …

Ντριφτάρισματα γύρω από αμάξι που κινείται… στις 2 ρόδες



Τα επιδέξια ντριφταρίσματα βρίσκονται σε αρκετές εκδοχές τους μέσα στο βιβλίο Γκίνες. Έτσι, ο Zhang Shengjun έπρεπε να σκεφτεί κάτι αρκετά πρωτότυπο προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση στα Γκίνες. Κάθισε, το σκέφτηκε και αποφάσισε να μπει σε μια BMW M4 Coupe και να αρχίσει τα «ντόνατς» γύρω από ένα Mini Cooper με οδηγό τον Han Yue. Ωστόσο υπήρχε μια λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά: Το Cooper κινούνταν σε 2 ρόδες! Έτσι, καταφέρνοντας να φέρει 10 «γυροβολίες» μέσα σε 1 λεπτό, ο Shengjun έγραψε το όνομα του στο βιβλίο των ρεκόρ.



Ο μεγαλύτερος μαξιλαροπόλεμος



Ούτε δύο, ούτε τρεις, ούτε καν 3.000 δεν ήταν ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν για το μεγαλύτερο μαξιλαροπόλεμο που έχει γίνει ποτέ. Συνολικά 4.201 άνθρωποι μαζεύτηκαν σε στάδιο της Νότια Ντακότα και μόλις ο πρώην τραγουδιστής των «'N Sync», Joey Fatone, έδωσε το σύνθημα, χιλιάδες μαξιλάρια σηκώθηκαν στον αέρα και η μάχη άρχισε! Και αν αναρωτιέστε γιατί να συμπεριληφθεί κάτι τέτοιο στα Γκίνες, απάντηση πειστική δεν υπάρχει. Αυτό που όμως γνωρίζουμε είναι ότι δεν ήταν νέο ρεκόρ, αλλά έσπασε αντίστοιχο ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πέρυσι στο Σικάγο.



Το μεγαλύτερο άλμα φορτηγού από ράμπα



Στο συγκεκριμένο ρεκόρ, το περιθώριο λάθους ήταν ελάχιστο, αφού οι επιπτώσεις εάν κάτι πήγαινε στραβά μπορεί να ήταν και θανατηφόρες. Ένα φορτηγό μαζί με τρέιλερ, επιτάχυνε, σκαρφάλωσε στην ειδική ράμπα και… απογειώθηκε για να σπάσει το ρεκόρ του μεγαλύτερου άλματος φορτηγού από ράμπα! Και αν αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, οι διοργανωτές έβαλαν ένα όχημα της Φόρμουλα 1 να διασχίζει από κάτω το «θηρίο», όσο αυτό βρίσκονταν στον αέρα! Για την ιστορία, το φορτηγό κάλυψε στον αέρα μια απόσταση 25,5 μέτρων.



Η γρηγορότερη… μπουλντόζα



Οι οδηγοί γνωρίζουν πόσο ενοχλητικές μπορεί να γίνουν οι μπουλντόζες αν τύχει να βρεθούν μπροστά τους, καθώς κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο, ο Matthew Lucas αποφάσισε να μπει στο μηχάνημα που η JCB GT σχεδίασε και να το οδηγήσει στα όριά του. Τελικά, κατάφερε να πιάσει πάνω από 115 χλμ/ώρα (συγκεκριμένα 116,82 χλμ/ώρα) και να μπει στα Γκίνες.



Καλάθι… με την «όπισθεν»



Ο Corey Law των Harlem Globetrotters κατάφερε μέσα στο 2014 να σπάσει το ρεκόρ του μακρύτερου καλαθιού, έχοντας πλάτη στην μπασκέτα! Συγκεκριμένα, ο άσσος που φέρει το προσωνύμιο «κεραυνός» κατάφερε να στείλει την μπάλα στο καλάθι όντας σε μια απόσταση 25 μέτρων!



Ο ταχύτερος δρομέας… «στα τέσσερα»



Μπορεί ο Μπολτ να θεωρείται ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο, ωστόσο ένας Ιάπων αποφάσισε να βάλει και αυτός το όνομά του στα βραβεία των ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτητά του. Και επειδή ο τίτλος είναι «καπαρωμένος» αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και να διεκδικήσει τον τίτλο του ταχύτερου δρομέα «στα τέσσερα», στα 100 μέτρα από τον προηγούμενο κάτοχο, ο οποίος μάλιστα τυχαίνει να είναι συμπατριώτης του. Έτσι, στο Ολυμπιακό Στάδιο Komazawa, ο Katsumi Tamakoshi έβαλε πόδια και χέρια στο έδαφος και με χρόνο 15,86 δευτ. κατάφερε να πάρει τον επίζηλο(;) τίτλο.



Ο ταχύτερος σκύλος… στα δύο πόδια



Από τον Katsumi Tamakoshi που έγινε ο ταχύτερος άνθρωπος «στα τέσσερα», ας περάσουμε στον ταχύτερο σκύλο «στα δύο». Ονομάζεται Jiff και δικαίως καταλαμβάνει μια θέση στο περίφημο βιβλίο των Ρεκόρ, αφού έχει την ικανότητα να τρέχει στα δύο του πόδια! Συγκεκριμένα, ο Jiff για να διανύσει 10 μέτρα με τα πίσω πόδια χρειάστηκε μόλις 6,56 δευτ., ενώ παράλληλα κατάφερε να «τρέξει» 5 μέτρα με τα μπροστινά του, σημειώνοντας χρόνο-ρεκόρ 7,76 δευτ.!



Οριακό παρκάρισμα με ντριφτ



Ο κινέζος Han Yue κατάφερε το 2014 να σπάσει για άλλη μια φορά το ρεκόρ του στενότερου παρκαρίσματος με ντριφτ. Οδηγώντας ένα τρίθυρο Mini, ο άσσος του τιμονιού, «γλίστρησε» σε μια θέση μόλις 8 εκατ. μεγαλύτερη από το αυτοκίνητό του. Το εντυπωσιακό ρεκόρ επετεύχθη στο Ολυμπιακό Γήπεδο Chongqing. Με το κατόρθωμά του, ο Han Yue έσπασε το ρεκόρ του Alastair Moffatt που ήταν σε θέση 8,6 εκατ. μεγαλύτερη από το αυτοκίνητο, κάτι που οι ειδικοί θεωρούσαν αδύνατο να νικηθεί.



Η μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο



Ο 24χρονος Nick Stoeberl είναι πλέον και επίσημος ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο. Η γλώσσα του κωμικού και καλλιτέχνη από την Καλιφόρνια είναι 10,1 εκατοστά και χάρη σε αυτήν, το όνομά του φιγουράρει στο βιβλίο του 2015. «Δεν έχω απλά τη δυνατότητα να γλύψω τη μύτη μου, αλλά επιπλέον και τον αγκώνα μου», δηλώνει ο Nick.



Ταχύτερη πληκτρολόγηση με τη… μύτη



Από τη γλώσσα του κ. Stoeberl, περνάμε στη… μύτη του Khursheed Hussain, με την οποία ο Ινδός έκανε το μάλλον πιο περίεργο ρεκόρ του 2014: να πληκτρολογήσει με μεγάλη ταχύτητα, χρησιμοποιώντας τη μύτη του! Συγκεκριμένα ο Khursheed Hussain κατάφερε να πληκτρολογήσει σε μόλις 47,44 δευτερόλεπτα τη φράση «Guinness world records have challenged me to type this sentence using my nose in the fastest time» («Τα διεθνή βραβεία Γκίνες με προκάλεσαν να πληκτρολογήσω αυτή την πρόταση χρησιμοποιώντας τη γλώσσα μου, στον ταχύτερο χρόνο»).




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.