Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ενυδατώστε τον οργανισμό σας… τρώγοντας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νερό είναι το σημαντικότερο θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Άλλωστε, το ανθρώπινο σώμα είναι κατά το ήμισυ φτιαγμένο από νερό. Και όσο και αν ένα ποτήρι νερό είναι ο συνηθέστερος τρόπος για να ενυδατωθείτε, μάθετε ότι τελευταίες έρευνες υποστηρίζουν ότι το 20% της ημερήσιας πρόσληψης νερού πρέπει να γίνεται μέσω των τροφών. Την επόμενη φορά που θα διψάσετε, λοιπόν, φροντίστε να βάλετε στο πιάτο σας τα εξής:

1. Καρπούζι. Αποτελείται κατά 92% από νερό. Ωστόσο, το ασβέστιο και το μαγνήσιό του συμβάλλουν επίσης στην ενυδάτωση του οργανισμού.

2. Σέλινο. Περιέχει 95% νερό, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Μπορεί να μην είναι εξαιρετικά θρεπτικό, αλλά έχει ελάχιστες θερμίδες και μπορεί να αποτελέσει ιδανικό συνοδευτικό στα πιάτα σας.

3. Αγγούρι. Στο μυαλό όλων είναι νούμερο 1 στη λίστα με τις πιο ενυδατικές τροφές. Περιέχοντας 96% νερό, δεν έχει ίχνος κορεσμένων λιπαρών, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Κ, Β6 και σίδηρο.

4. Φράουλες. Γευστικές, δροσιστικές και θρεπτικές, αφού αποτελούνται κατά 92% από νερό και είναι γεμάτες φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

5. Σαλάτες. Συνδυάζοντας διάφορα λαχανικά, όπως λάχανο, μαρούλι, ρόκα, σπανάκι και καρότο στις σαλάτες σας προσλαμβάνετε σημαντικές ποσότητες νερού και θρεπτικών συστατικών.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.