Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αντίστροφη μέτρηση για τις διορθώσεις στο Ε9

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αντίστροφη μέτρηση για να διορθώσουν περίπου 1.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων λανθασμένα Ε9 και να πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ αρχίζει από την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται στις 15 Νοεμβρίου να ανοίξει την ειδική εφαρμογή για τροποποιητικές δηλώσεις στοιχείων ακινήτων.

Ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων διαθέτει κενά και ταυτόχρονα μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα και ενώ θα έπρεπε να είχε υπολογιστεί γι’ αυτούς έκπτωση 20% στον φόρο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν συμπληρώσει σωστά το έντυπο Ε9 και Ε2 και έτσι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ δεν μπόρεσε να αντλήσει τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγούσαν σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Οι ιδιοκτήτες είτε δεν είχαν συμπληρώσει στις δηλώσεις Ε9 τις ενδείξεις «κενό» για τα συγκεκριμένα ακίνητα, είτε δεν είχαν αναγράψει στο Ε9 τους αριθμούς παροχής ρεύματος, ώστε να καταστεί δυνατή η διασταύρωση των στοιχείων αυτών με το αρχείο της ΔΕΗ για τα κτίσματα των οποίων η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013.

Από τις 15 Νοεμβρίου που θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή, θα πρέπει να προχωρήσουν είτε στη συμπλήρωση του κωδικού 8 στη στήλη 32, ώστε να δηλώσουν ότι το κτίσμα τους ήταν κενό, είτε στη συμπλήρωση του αριθμού παροχής της ΔΕΗ ή συνδυαστικά στη συμπλήρωση όλων των παραπάνω κωδικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.