Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Το φαγητό στο γραφείο… παχαίνει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Fast track παχυσαρκίας» λένε οι ειδικοί.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάζονται να τρώνε στο γραφείο τους, ενώ συνεχίζουν να δουλεύουν, επειδή δεν τους φτάνει ο χρόνος για να προλάβουν τις υποχρεώσεις τους.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η συμπεριφορά αυτή μπορεί να αποδειχθεί ως ένας «fast track» δρόμος προς την… παχυσαρκία.

Σύμφωνα με μια έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην αγγλική εφημερίδα Sunday Times, οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά στο γραφείο τους όχι μόνο αυξάνουν τις πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι, αλλά τείνουν να εμφανίζουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμινών και αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης.

«Βρήκαμε ότι οι συμμετέχοντες που δήλωσαν ότι έτρωγαν έξι ή και περισσότερα γεύματα την εβδομάδα έξω από το σπίτι, είχαν υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος και χαμηλότερες συγκεντρώσεις υψηλής περιεκτικότητας λιποπρωτεϊνών –μόρια τα οποία αφαιρούν την περίσσεια χοληστερόλης από το αίμα» εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας, Ashima Kant.

«Επιπλέον, εμφάνιζαν χαμηλότερες συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και Ε στο αίμα τους» πρόσθεσε η ίδια.

Στην έρευνα, που διήρκεσε πάνω από πέντε χρόνια, συμμετείχαν 8.314 άνθρωποι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.