Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Στα θρανία οι απόφοιτοι των ΙΕΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις πιστοποίησης.

Στα θρανία των εξετάσεων θα καθίσουν 15.410 απόφοιτοι των ΙΕΚ προκειμένου να πιστοποιηθούν αφού ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση ως προς το χρόνο των εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο Θεωρητικό Μέρος 139 ειδικοτήτων και στο Πρακτικό Μέρος 130 ειδικοτήτων.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε 13 Εξεταστικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν σε 10 διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Το Θεωρητικό Μέρος θα διεξαχθεί από το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 έως και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.

Η εξέταση διαρκεί τρεις (3) ώρες και ως ώρα έναρξης της διαδικασίας ορίζεται η 10:30 πρωινή. Οι υποψήφιοι οφείλουν να βρίσκονται στα Εξεταστικά Κέντρα μια (1) ώρα πριν από την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ πατήστε εδώ.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ πατήστε εδώ.

Το Πρακτικό Μέρος θα διεξαχθεί τις απογευματινές ώρες. Η διάρκεια της εξέτασης κυμαίνεται από δύο (2) έως και πέντε (5) ώρες ανάλογα με την ειδικότητα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ πατήστε εδώ.

Ως ώρα έναρξης της διαδικασίας ορίζεται η 16:00 απογευματινή. Για το Αναλυτικό πρόγραμμα του Πρακτικού Μέρους των εξετάσεων θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Βαθμολόγηση γραπτών θεωρητικού μέρους

Η βαθμολόγηση των γραπτών γίνεται από δυο εξεταστές οι οποίοι και βαθμολογούν στην κλίμακα από 1-20. Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος που βαθμολογήθηκε με βαθμό 10 έως και 20. Σε περίπτωση που ανάμεσα στους δυο βαθμολογητές υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη των 3 βαθμών τότε το γραπτό εξετάζεται και από τρίτο βαθμολογητή και ο τελικός βαθμός προκύπτει από το άθροισμα των τριών βαθμολογιών διαιρούμενο με το τρία. Δεν επιτρέπεται επανεξέταση ή αναβαθμολόγηση.

Πρακτικό μέρος

Για το πρακτικό μέρος οι υποψήφιο εξετάζονται σε ένα ή περισσότερα εργαστήρια. Η διάρκεια της εξέτασης κυμαίνεται από 2 έως και 5 ώρες και κάθε υποψήφιος εξετάζεται από τρεις εξεταστές της αντίστοιχης ειδικότητας του υποψηφίου που αξιολογούν με τους χαρακτηρισμούς «ΕΠΙΤΥΧΩΝ» ή «ΑΠΟΤΥΧΩΝ». Επιτυχών είναι ο υποψήφιος που χαρακτηρίστηκε από δυο τουλάχιστον εξεταστές ως «ΕΠΙΤΥΧΩΝ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.