Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πρέβεζα: Δύο χωριά ζουν με το… όνειρο του internet

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την στιγμή που σε κάθε δήμο της χώρας, μεταξύ αυτών και της Πρέβεζας, γίνεται λόγος για δωρεάν πρόσβαση στο internet μέσω wi-fi, δύο χωριά σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Πρέβεζας, δεν τα έχει αγγίξει ακόμα η… τεχνολογία.

Πρόκειται για τα Φλάμπουρα και το Μιχαλίτσι, που βρίσκονται μόλις 15 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα.

Τον 21 αιώνα που η χρήση του διαδικτύου αποτελεί αναπόσπαστο αγαθό όλων των σύγχρονων δυτικών οικογενειών, οι κάτοικοι των χωριών αυτών το στερούνται.

Τι και αν τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από τους κατοίκους έτσι ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, αυτές απέβησαν άκαρπες όπως αναφέρουν, τονίζοντας ότι η δικαιολογία που πρόβαλαν οι τεχνικοί όταν τους επισκέφθηκαν ήταν μια και σαφής: «Υπάρχει πρόβλημα στην γραμμή».

Όμως αυτό το πρόβλημα της γραμμής τείνει να γίνει μόνιμο καθώς καμία ενέργεια δεν έγινε από τότε μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ειρωνικό σχόλιο ενός τεχνικού που επισκέφτηκε πρόσφατα έναν κάτοικο που επιθυμούσε την εγκατάσταση internet «Εσείς εδώ δεν θα βάλετε ποτέ internet».

«Αυτό όμως είναι άδικο καθώς τα παραπάνω δύο δημοτικά διαμερίσματα είναι τα μόνα σε όλο τον νομό Πρέβεζας που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο internet» επισημαίνουν οι κάτοικοι.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι πιο απομακρυσμένα δημοτικά διαμερίσματα στον νομό, απολαμβάνουν την… πολυτέλεια του internet.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.