Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Τα θερμά κλίματα «γεννούν» περισσότερα κορίτσια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κλιματική αλλαγή και… το φύλο ενός βρέφους.

Κάποιοι λένε ότι μπορούν να μαντέψουν το φύλο ενός εμβρύου από το σχήμα της κοιλιάς της εγκύου. Άλλοι ότι αυτό εξαρτάται από τις… πρωινές ναυτίες που είχε η μέλλουσα μαμά, ή από τις τροφές που λαχταράει περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Μια ομάδα ερευνητών από την Ιαπωνία ισχυρίζεται τώρα, ότι οι μέλλουσες μαμάδες μπορούν να καταλάβουν τι φύλο είναι το μωρό που κυοφορούν… ρίχνοντας μια ματιά στις προγνώσεις για το παγκόσμιο κλίμα!

Για την ακρίβεια, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, οι αλλαγές στην παγκόσμια θερμοκρασία επηρεάζουν το φύλο των εμβρύων.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία στη χώρα τους γεννιούνται περισσότερα κορίτσια, απ’ ό,τι αγόρια.

«Οι πρόσφατες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία της Ιαπωνίας φαίνεται να συνδέονται με μια μείωση στα ποσοστά γεννήσεων αγοριών, καθώς επίσης και με μια εν μέρει αύξηση των αρσενικών εμβρυϊκών θανάτων» λένε οι ερευνητές από το Ινστιτούτο &K Health Institute, την Κλινική Shimizu και το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

«Η σύλληψη αγοριών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, σε εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των κλιματικών αλλαγών» γράφουν στη μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fertility and Sterility.

Προηγούμενες μελέτες είχαν επίσης δείξει ότι η αναλογία αρσενικών:θηλυκών γεννήσεων, επηρεαζόταν από παράγοντες όπως η θερμοκρασία.

Ερευνητές βρήκαν πρόσφατα, ότι γεννιούνται περισσότερα κορίτσια στις τροπικές χώρες, όμως οι πιο θερμές περίοδοι στη Βόρεια Φινλανδία οδηγούσαν σε περισσότερα αγόρια, αναφέρει το Smithsonian.

Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει ότι οι έρευνες αυτές πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη.

Για να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα, οι ερευνητές από την Ιαπωνία μελέτησαν αρχεία γεννήσεων και αποβολών στη χώρα τους από το 1968 μέχρι το 2012.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.