Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Σχολείο θα στεγάσει το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κτίριο στην Τριανδρία θα παραχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για να λυθεί το πρόβλημα.

Τη χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείου, που βρίσκεται στο κέντρο της Τριανδρίας και αυτή τη στιγμή στεγάζει έναν παιδικό σταθμό, προτίθεται να παραχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση του οξέος στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το Ίδρυμα.

Η συμφωνία μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου, που προβλέπει παράλληλα ανταποδοτικά οφέλη για τον δήμο, επιτεύχθηκε σε συνάντηση που είχαν χθες ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης και ο αναπληρωτής πρύτανη Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Έλλη Χρυσίδου. Αποφασίστηκε, μάλιστα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα, τεχνικά κλιμάκια των δύο φορέων θα επισκεφτούν το εν λόγω σχολείο, προκειμένου να εξετάσουν την καταλληλότητά του να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, αλλά και να κάνουν μία εκτίμηση των πόρων που θα απαιτηθούν για τη μεταστέγαση.

«Δεν είναι μία οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι εγκαταστάσεις του οποίου έχουν ξεπεραστεί όσον αφορά την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών αναγκών, αλλά είναι μία σημαντική βοήθεια από την πλευρά του δήμου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζαπράνης, γνωστοποιώντας ότι πρόθεση είναι στο κτίριο της Τριανδρίας να μεταστεγαστεί το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών.

Ο πρύτανης διευκρίνισε, πάντως, ότι εφόσον η συμφωνία οριστικοποιηθεί και προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες παραχώρησης και διαμόρφωσης του χώρου, η μεταστέγαση του Τμήματος θα ολοκληρωθεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των διοικήσεων των δύο φορέων συζητήθηκαν θέματα ευρείας συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και της απασχόλησης, όπως για παράδειγμα η πρακτική άσκηση φοιτητών από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, η κατάρτιση προγραμμάτων δια βίου μάθησης, αλλά και νέες δράσεις μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. «Στις προτεραιότητές μας είναι να εμπλακούμε σε κοινές δραστηριότητες προς όφελος της πόλης του Πανεπιστημίου», ανέφερε ο κ. Ζαπράνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.