Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Έμπολα: Νέα κρούσματα σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική - Πειραματική χορήγηση εμβολίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμπτώματα του Ιού Έμπολα παρουσίασε Νεοϋορκέζος

Με συμπτώματα που παραπέμπουν στο θανατηφόρο ιό Έμπολα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη ένας άνδρας.

Ο 31χρονος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα nypost.com, ενημέρωσε ο ίδιος πως χρειάζεται ιατρική φροντίδα, αφού τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρείται από πυρετό και διάρροια.

Και μπορεί τα συμπτώματα να παραπέμπουν και σε μία απλή γρίπη, αλλά το ανησυχητικό για τις αρχές της Νέας Υόρκης είναι ότι πρόσφατα ο 31χρονος ταξίδεψε στη Νιγηρία και εκδήλωσε τα συμπτώματα αφού επέστρεψε στις ΗΠΑ.


---------------

Κρούσμα Έμπολα στην Κωνσταντινούπολη


Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία για ύποπτο κρούσμα Έμπολα.

Πρόκειται για έναν 46χρονο άντρα ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, με συμπτώματα που παραπέμπουτν στον ιό Έμπολα.

Όπως αναφέρει η Hurriyet Daily News, ο 46χρονος εργάζεται στην Νιγηρία και επέστρεψε στην επαρχία Sakarya της Τουρκίας πριν από περίπου 10 ημέρες προκειμένου να δει την οικογένειά του.

Πριν από 4 ημέρες επισκέφτηκε ιδιωτικό νοσοκομείο καθώς είχε πυρετό και παρά τη θεραπεία που έλαβε, ο πυρετός δεν υποχώρησε.

Ύστερα από μία σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, οι γιατροί ενημέρωσαν το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ότι τα συμπτώματα παραπέμπουν στον ιό Έμπολα.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο που διαθέτει ειδικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο Haseki της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλεύεται.

---------------

Συναγερμός σε Γαλλία, Τσεχία και Ζιμπάμπουε για τον Έμπολα


Οι γαλλικές αρχές σφράγισαν ένα ολόκληρο κτίριο κοντά στο Παρίσι καθώς τέσσερις από τους 60 ενοίκους του ασθένησαν με πυρετό και πονοκέφαλο και εκφράστηκαν φόβοι ότι επρόκειτο για κρούσματα του Έμπολα.

Ένας αξιωματούχος της πόλης Σεργκί Ποντουάζ, στα βορειοδυτικά του Παρισιού, δήλωσε λίγο αργότερα ότι ο συναγερμός έληξε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για τη θανατηφόρα νόσο.

Οι τέσσερις ασθενείς είχαν φτάσει στη Γαλλία από τη Γουινέα στις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής στη Γαλλία δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του Έμπολα.

Την ίδια στιγμή, στην Τσεχία, ένας 56χρονος που παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας νοσηλεύεται στην απομόνωση, στο νοσοκομείο Μπουλόφκα της Πράγας. Ένας εκπρόσωπος του νοσηλευτικού ιδρύματος είπε ότι ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Λιβερία και υποβάλλεται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή.

Στη Ζιμπάμπουε, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν ένα ολόκληρο νοσοκομείο στη Χαράρε για να απομονώσουν έναν ασθενή που εμφανίζει επίσης συμπτώματα του Έμπολα. Οι υπόλοιποι ασθενείς της μικρής κλινικής Γουίλκινς, μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της υγειονομικής υπηρεσίας της Χαράρε, Πρόσπερ Τσόνζι, δεν αποκάλυψε την εθνικότητα του ασθενούς. Είπε μόνο ότι έχουν σταλεί δείγματα προς εξέταση σε ένα εργαστήριο της Νότιας Αφρικής. "Αναμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα, όμως είναι μάλλον απίθανο να πρόκειται για Έμπολα", καθησύχασε ο Τσόνζι.

Ούτε στη Ζιμπάμπουε έχουν αναφερθεί κρούσματα του Έμπολα, μιας επιδημίας που έχει σκοτώσει σχεδόν 4.000 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική από τον περασμένο Μάρτιο.

---------------

Πειραματική χορήγηση εμβολίου κατά του ιού Έμπολα

Πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού 'Εμπολα χορηγήθηκε σε τρεις εθελοντές στο Μαλί, σε μια πρώτη τέτοια δοκιμή σε αφρικανικό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι εθελοντές ήταν ανάμεσα στο 40μελές νοσηλευτικό προσωπικό του Μαλί που είχε συμφωνήσει να μετέχουν σε διεθνές πείραμα για τη δραστικότητα του εμβολίου cAd3-EBO-Z που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών στο Μέριλαντ των ανατολικών ΗΠΑ.

Το εμβόλιο είχε χορηγηθεί νωρίτερα σε χιμπατζήδες και έδειξε ότι προκαλεί αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στους πιθήκους κατά του ιού Έμπολα.

"Θα είμαστε σε θέση να έχουμε πολύ προκαταρκτικά αποτελέσματα για την ασφάλεια του εμβολίου, ακόμη και ανοσολογικά αποτελέσματα, έως τα τέλη Νοεμβρίου. Οι δοκιμές αναμένεται να διαρκέσουν αρκετούς μήνες", δήλωσε ο Σάμπα Σόου, γενικός διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίων στην πρωτεύουσα Μπαμακό.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.