Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

«Όχι» στη διάθεση των φαρμάκων μέσω ΕΛ.ΤΑ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λουράντος: Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα.

Την αντίθεσή του στην απόφαση των ΕΛ.ΤΑ να διακινούν φάρμακα στους πολίτες, με κόστος τρία ευρώ, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

«Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα για να διακινείται από εταιρίες ντελίβερι, η δε εκτέλεση της συνταγής δεν είναι τυπική πράξη» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος. Υπογραμμίζει επίσης, ότι αυτή η πρακτική αντιβαίνει στη φαρμακευτική νομοθεσία, που ορίζει ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται δια χειρός φαρμακοποιού, ο οποίος ενημερώνει τον ασθενή για τις ενδείξεις- αντενδείξεις του χορηγούμενου φαρμάκου, για τη δοσολογία που έχει ορίσει ο γιατρός και γνωρίζει το ιστορικό της υγείας του.

Ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση διαθέτουν ήδη τις αναγκαίες υποδομές και θεσμούς για να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο φάρμακο των ευπαθών ομάδων και μάλιστα δίχως την παραμικρή οικονομική επιβάρυνσή τους.

«Ο ΠΦΣ επ΄ουδενί δεν πρόκειται να επιτρέψει να μετατραπεί το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, το οποίο θα διακινείται από άσχετους με σκοπό το κέρδος και με προφανή τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», καταλήγει ο κ. Λουράντος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.