Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Απλοί τρόποι για να «κόψετε» θερμίδες χωρίς κόπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μικρές αλλαγές κάνουν τη διαφορά.
Πολλές φορές, σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους, οι μικρές αλλαγές μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Και αυτό γιατί, είναι πολύ πιο πιθανό να διατηρήσετε αυτές τις μικρές αλλαγές μακροπρόθεσμα ή ιδανικά να τις υιοθετήσετε ως μόνιμες συνήθειες του τρόπου ζωής σας, σε αντίθεση με αυστηρά προγράμματα διατροφής και άσκησης που συχνά ακολουθούνται από επιστροφή στις παλιές «κακές» συνήθειες.

Δείτε λοιπόν παρακάτω μερικούς απλούς τρόπους για να μειώσετε την καθημερινή ενεργειακή σας πρόσληψη:

Μετρήστε το ελαιόλαδο: Συχνά, η προσθήκη ελαιολάδου στο φαγητό ή τη σαλάτα «με το μάτι» μας οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωσή του, χωρίς να είναι απαραίτητο γευστικά, αλλά απλά και μόνο επειδή βρίσκεται εκεί. Δοκιμάστε να μετρήσετε το ελαιόλαδο στη μερίδα ή τη σαλάτα σας. Μια-δυο κουταλιές είναι αρκετές για να απολαύσετε τη γεύση του χωρίς να «φορτωθείτε» με περιττές θερμίδες.

Αλλάξτε γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά: Επιλέξτε ημιάπαχο γάλα και γιαούρτι (1,5-2%) και τυριά χαμηλών λιπαρών. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία λευκών και κίτρινων τυριών με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος για να επιλέξετε εκείνο που σας αρέσει. Συνεπώς, αντικαταστήστε το τυρί που προσθέτετε στο τοστ, το σάντουιτς ή τη σαλάτα κι εκείνο που συνοδεύετε το λαδερό φαγητό με τις αντίστοιχες επιλογές χαμηλών λιπαρών με προσοχή όμως, προκειμένου να μην αυξήσετε την ποσότητα.

Δώστε προσοχή στα ροφήματα και το αλκοόλ: Εάν καταναλώνετε συχνά αναψυκτικά, φρουτοποτά και χυμούς, αντικαταστήστε κάποια από αυτά με νερό. Επιπλέον μπορείτε κάποιες φορές, αντί για αλκοολούχο ποτό να επιλέξετε φυσικό μεταλλικό νερό με μια φέτα λεμόνι.

Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα: Συχνά, έχουμε την τάση να γεμίζουμε το πιάτο μας ωστε να «χορτάσει» πρώτα το μάτι και στη συνέχεια καταναλώνουμε όλη την ποσότητα φαγητού. Επιλέξτε λοιπόν μικρότερα πιάτα για να σερβίρετε τη μερίδα σας ώστε να αισθανθείτε ότι καταναλώσατε αρκετό φαγητό, έχοντας όμως χορτάσει με μικρότερη ποσότητα.

«Συγκεντρωθείτε» στο πιάτο σας: Καθίστε στο τραπέζι για να καταναλώσετε το φαγητό σας, χωρίς παράλληλα να κάνετε κάποια άλλη δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο η προσοχή σας θα είναι στραμμένη στο πιάτο σας και θα αντιληφθείτε πιο εύκολα το αίσθημα κορεσμού αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση τροφής. Θυμηθείτε ότι δεν είναι απαραίτητο να «αδειάσετε» το πιάτο σας εφόσον έχετε χορτάσει. Επιπλέον, προσπαθήστε να τρώτε με αργό ρυθμό ώστε να δώσετε τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου το σήμα κορεσμού να φτάσει στον εγκέφαλο πριν καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού από αυτή που πραγματικά χρειάζεστε.

Αποφύγετε την κατανάλωση τροφής από τη συσκευασία: Όταν επιλέγετε να καταναλώσετε κάποιο τρόφιμο μέσα από τη συσκευασία του, το πιθανότερο είναι να μη σταματήσετε μέχρι να τελειώσει το κουτί ή το σακουλάκι. Επομένως ξεχωρίστε μια μικρή ποσότητα σε ένα μπολάκι ή πιατάκι και φυλάξτε τη συσκευασία, ώστε να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας του εν λόγω τροφίμου.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.