Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πέντε απλά, αλλά σημαντικά βήματα για την υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς μπορείτε να προστατευθείτε έναντι του καρκίνου του εντέρου.

Μία νέα έρευνα από τη Γερμανία υποστηρίζει, ότι υπάρχουν πέντε απλά, αλλά σημαντικά χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής των ανθρώπων, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν προστατευτικά έναντι της εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Το ένα πέμπτο των περιστατικών εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στους άντρες και πάνω από το ένα δέκατο στις γυναίκες, θα μπορούσε να έχει προληφθεί, εάν οι άνθρωποι φρόντιζαν να διατηρούνται λεπτοί και να ασκούνται περισσότερο.

Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν το κάπνισμα, να καταναλώνουν αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και μικρές ποσότητες κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται την έρευνα, ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εντέρου μειώνεται για την υιοθέτηση του κάθε χαρακτηριστικού που αναφέρεται παραπάνω, με την επίδραση να είναι ισχυρότερη στους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες.

Οι άνθρωποι που εφάρμοζαν ένα συνδυασμό δύο, τριών, τεσσάρων ή και των πέντε υγιεινών αυτών συνηθειών εμφάνιζαν κατά 13%, 21%, 34% και 37% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου αντίστοιχα.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι περίπου το 22% των περιστατικών εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στους άντρες και το 11% στις γυναίκες, θα μπορούσε να έχει προληφθεί, αν οι άνθρωποι ακολουθούσαν αυτά τα πέντε βήματα» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Dr Krasimira Aleksandrova από το Γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρώπινης Διατροφής στο Potsdam-Rehbruecke.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα 347.237 ανδρών και γυναικών από 10 χώρες. Μέσα στα 12 χρόνια που διήρκεσε η έρευνα, καταγράφηκαν 3.759 περιστατικά εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο BMC Medicine.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.