Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Χιλιάδες σχολικά είδη από την «Αποστολή» σε 15.500 μαθητές σε όλη την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά.

Πάνω από 200 χιλιάδες σχολικά είδη, σε 15.500 school kits, μοιράστηκαν από την «Αποστολή» σε μαθητές δημοτικών σχολείων στη πρωτεύουσα και σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδος σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις και τους Δήμους.

Ελληνόπουλα από την Αμερική, σε συνεργασία με τον IOCC, τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής, δημιούργησαν ένα δώρο καρδιάς για τα παιδιά της Ελλάδας στέλνοντας μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.
Σε 27 περιοχές και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τα Ιωάννινα, το Διδυμότειχο, την Κομοτηνή, τον Λαγκαδά την Καστοριά τη Χίο, το Κιλκίς, τα Καλάβρυτα, τα Ψαρά, την Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο, την Κέα, την Μήλο, την Σίφνο, την Σέριφο, την Κίμωλο, την Κύθνο, τη Φολέγανδρο, την Σίκινο, το Καστελόριζο, τη Χάλκη, τη Γαύδο, τη Νίσυρο, το Αγαθονήσι και την Πάτμο δεκάδες χιλιάδες μαθητών παρέλαβαν τις τσάντες που περιελάμβαναν τα απαραίτητα είδη για δραστηριότητες (τετράδια, κηρομπογιές, μαρκαδόρους γόμες, ξύστρες, μολύβια, στυλό, χάρακες, ψαλίδια).

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και οι παραδόσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στο στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης και ο Γεν. Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας, επεσκέφθησαν κατά σειρά το 1ο, το 3ο, και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, όπου τα παιδιά τους υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά γεμίζοντας με τις αυθόρμητες εκφράσεις και εκδηλώσεις τα προαύλια των σχολείων τους.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την ευγενική προσφορά του προς τα παιδιά της Επαρχίας μας, καθώς και τον κ. Δήμτσα που παρέστη ως εκπρόσωπός αυτού στην όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση προς το έμψυχο μέλλον και την συνέχεια του τόπου μας χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως μία έκφρασης Αγάπης από τα παιδιά της Ομογένειας της Αμερικής προς τα παιδιά της Ελλάδος.

Εν συνεχεία, ο κ. Δήμτσας μετέφερε προς του μαθητές τις Ευχές και την Αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου χαρακτηρίζοντας την προσφορά αυτή ως ένα εξαιρετικό μήνυμα αλληλεγγύης των παιδιών από την Αμερική προς στους μαθητές της Ελλάδος και προσέθεσε ότι: «για την «Αποστολή» και τα επόμενα χρόνια, ως πρώτη προτεραιότητα, τίθενται τα παιδιά, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης τους. « Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων, κατέληξε, που σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να το παρουσιάσουμε. Με χριστιανική αγάπη θα δώσουμε την μάχη για την παιδεία και τον πολιτισμό».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.