Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Εξετάσεις πιστοποίησης για 1.200 εκπαιδευτές ενηλίκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πιστοποίηση ισχύει για 10 χρόνια.

Περίπου 1.200 υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων αναμένεται να περάσουν από εξετάσεις τις επόμενες μέρες ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο των Εκπαιδευτών. Όπως έχει γράψει το newsbeast.gr από την εξεταστική διαδικασία χωρίς την παρακολούθηση σεμιναρίου εκπαίδευσης εκπαιδευτών θα περάσουν όσοι ανήκουν στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των βαθμίδων καθηγητή, αναπληρωτή καθηγητή, επίκουρου και λέκτορα. Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία αξιολόγησης θα αφορά μόνον θέματα σχετικά με πολιτικές και πρακτικές στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Απόφοιτοι σπουδών σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο με αντικείμενο την εκπαίδευση ενηλίκων, ή τη Δια Βίου μάθηση ή τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση ή τη συνεχή εκπαίδευση και εκπαιδευτική πολιτική και στο πλαίσιο των σπουδών τους σχεδίασαν, ανέλυσαν ή και υλοποίησαν Μικροδιδασκαλίες.

Οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 113613/3.11.2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1700/Β΄) με θέμα: Τροποποίηση της αριθ. 113172/2005 (ΦΕΚ 1593/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και

Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί Συστήματος Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων και έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών 300 ωρών του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 113613/3.11.2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1700/Β΄) με θέμα: Τροποποίηση της αριθ. 113172/2005 (ΦΕΚ 1593/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί Συστήματος Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων ή και σε άλλα Μητρώα Εκπαιδευτών και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών δημόσιου φορέα, διάρκειας τουλάχιστον 100 ωρών.

Οι εκπαιδευτές με διδακτική πείρα τουλάχιστον 150 ωρών σε ενηλίκους.

Αντίθετα όσοι δεν εντάσσονται στις πιο πάνω κατηγορίες θα πρέπει πρώτα να παρακολουθήσουν σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών και στη συνέχεια να δώσουν εξετάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Στύλιου οι εξετάσεις αφορούν συνολικά 8.000 χιλιάδες οι οποίοι δεν έχουν εκπαιδευτεί.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας, ο εκπαιδευτής εντάσσεται στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων με έναν μοναδικό κωδικό που ισχύει για κάθε συνεργασία του με όλους τους φορείς του Εθνικού Δικτύου Δια Βίου Μάθησης. Οι εκπαιδευτές με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια που εντάσσονται στο Μητρώο θα έχουν τη δυνατότητα υποβάλλοντας σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά (με τη χρήση των κωδικών που τους έχουν ήδη αποδοθεί κατά την αρχική υποβολή του αιτήματος πιστοποίησης) να εκτυπώσουν το Πιστοποιητικό Εκπαιδευτικής Επάρκειας. Τα στοιχεία του εκπαιδευτή εμφανίζονται στον ιστότοπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Η πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των εκπαιδευτών ενηλίκων ισχύει για δέκα (10) έτη από την ημερομηνία της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Η διάρκεια της ισχύος θα αποτελεί στοιχείο του μοναδικού κωδικού που θα αποδίδεται σε κάθε εκπαιδευτή μετά την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής του πάρκειας.

Τα στοιχεία των υποψηφίων εκπαιδευτών στους οποίους δεν χορηγείται πιστοποίηση εκπαιδευτικής

επάρκειας, παραμένουν καταχωρισμένα. Οι εν λόγω υποψήφιοι εκπαιδευτές δεν εντάσσονται στο Μητρώο

Εκπαιδευτών Ενηλίκων, διατηρούν όμως το δικαίωμα συμμετοχής σε επόμενη διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας. Στην περίπτωση αυτή, καταθέτουν εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση, χρηματικό ποσό συμμετοχής και, εφόσον επιθυμούν, τυχόν πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να συμπεριληφθούν στον φάκελό τους.

Για τις διαδικασίες πιστοποίησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από το δικτυακό τόπο του ΕΟΠΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.