Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τετράωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00, εξήγγειλε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Οι ελεγκτές, σε ανακοίνωση τους, κάνουν λόγο για διαρκή μείωση του προσωπικού, αυξανόμενη κόπωση του εναπομείναντος, καθώς και έλλειψη, έως τώρα, επενδύσεων, που θα συνέβαλαν στην ανανέωση των συστημάτων αεροναυτιλίας. "Και η επίπτωση, όπως υποστηρίζουν, "θα είναι η δραματική αύξηση των καθυστερήσεων των πτήσεων, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας αλλά και στο κόστος των αεροπορικών εταιρειών, που επιβαρύνονται με 80 ευρώ περίπου, ανά λεπτό καθυστέρησης της κάθε πτήσης".

Tέλος, σύμφωνα με την ΕΕΕΚΕ, συνεχείς εκκλήσεις της για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης έπεσαν στο κενό, κατηγορώντας τον Διοικητή της ΥΠΑ Δ. Κούκη πως "υπονόμευσε την διαδικασία πρόσληψης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, καθώς δεν τις συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό της ΥΠΑ, ενώ είχαν ανακοινωθεί στον Τύπο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.