Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη διδασκαλία των Ισπανικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γλώσσα εξοβελίστηκε από τη δημόσια εκπαίδευση.

Ερώτηση για την επαναφορά της διδασκαλίας της Ισπανικής Γλώσσας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κείμενό τους επισημαίνουν ότι η Ισπανική είναι η δεύτερη ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο μετά την κινέζικη ενώ είναι η τρίτη γλώσσα στο διαδίκτυο.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι αν και στο παρελθόν συστάθηκε κλάδος εκπαιδευτικών ΠΕ40 και η ισπανική γλώσσα διδάχτηκε πιλοτικά ενώ το 2009 εντάχθηκε στις κατ’ επιλογήν γλώσσες παρόλα αυτά με αποφάσεις του Υπουργείου εξοβελίστηκαν από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά.

Μεταξύ των άλλων επισημαίνεται ότι τα ισπανικά δεν διδάσκονται στα Δημοτικά σε αντίθεση με τα γαλλικά και γερμανικά που προσφέρονται ως γλώσσες επιλογής στην Ε τάξη του Δημοτικού.

Επίσης το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του τις προτάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Ισπανικής Γλώσσας που για την αξιοποίηση της δεύτερης ειδικότητας, της ανάθεσης δηλαδή τμημάτων ισπανικής γλώσσας σε ήδη διορισμένους εκπαιδευτικούς προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριο διδασκαλίας και παράλληλα να μην εξαφανιστούν τα ισπανικά από τη δημόσια εκπαίδευση.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν το Υπουργείο επαναφέρει την ισπανική γλώσσα, αν θα αποδώσει δεύτερη ειδικότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς με δεύτερο πτυχίο στα ισπανικά, αν θα προχωρήσει σε προσλήψεις εκπαιδευτικών ισπανικών κ.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.